
Loopt het water je al in de mond? Wacht maar tot deze perzikjes in je eigen oven zitten en een overheerlijke geur door je huis verspreiden. Goed begin van de maandag, toch?
Dit is het ultieme snelle zomerse recept voor warme dagen, want het is zo gemaakt en de meeste ingrediënten heb je gewoon in huis. Daarnaast past het door de perziken perfect bij het zomerseizoen. Je hebt alleen maar wat boter, bruine suiker en kaneel nodig en een perzik (of meer) natuurlijk. Wil je echt over de top gaan, sla dan nog een bakje mascarpone en wat poedersuiker in.
Snijd de perziken doormidden en verwijder de pit. Leg ze met de bolle kant naar beneden in een ovenschaal en verdeel een klontje boter, een tot twee theelepels bruine suiker (net hoe zoet je het zelf wilt hebben), en wat kaneel over elke perzikhelft. Doe de ovenschaal in je oven op zo'n 200ºC voor ongeveer 20 tot 25 minuten of totdat de boter en suiker gesmolten is.
Voor de zoetekauwen over here: roer poedersuiker naar smaak door de mascarpone en voeg een klontje toe aan de versgebakken perziken. Oh so yummy!
Bron: Thekitchenismyplayground
Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.
Inloggen OF