31 augustus 2014 15:00 door: Renée

Yumm: Chocolat chip puddings with amaretto butterscotch sauce!

The Moonblush Baker laat ons watertanden met deze chocolat chip puddings met Amaretto butterscotch saus. Want het ziet er niet alleen lekker uit, het zal waarschijnlijk ook goddelijk lekker smaken. Belinda Lo besloot de recepten van Donna Hay en Nigella te combineren en maakte hiermee een wel heel lekker recept. Check snel hoe je dit in een handomdraai kunt maken! 

Belinda Lo zette een tijdje geleden The Moonblush Baker op. Haar reden: "just an average girl baking her way through life and University." Tsja, je moet toch wat als student. Eten is altijd haar grote passie geweest, maar toch zit Belinda op school om fashion designer of interieur designer te worden. Met haar blog The Moonblush Baker probeert ze zichzelf constant uit te dagen om nieuwe recepten te bedenken en na te maken. Zo doet ze toch waar haar hart eigenlijk ligt. We don't mind! Want bij het zien van de chocolat chip puddings with Amaretto Butterscotch sauce worden wij spontaan heel erg vrolijk. 

What do you need

Voor de pudding:

  • 210g ontpitte, gedroogde dadels
  • 250ml water
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100g gezouten boter, in blokjes van 1cm
  • 135g lichtbruine suiker
  • 2 eieren
  • Halve theelepel bakpoeder
  • 100g zelfrijzend volkorenmeel
  • 50g amandel meel
  • 50g fijngehakte pure chocolade (70%)

Voor de butterscotch saus

  • 45g lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 150g 'golden syrup'
  • 30g boter
  • 125ml room
  • Een scheutje vanille extract
  • 50 ml Amaretto

Let's bake

    Verwarm de oven voor op 160 graden, vet vervolgens de bakvormpjes in met boter en plaats er bakpapier in. Zet een pannetje met de dadels en het water op middelhoog vuur en breng het aan de kook. Eenmaal gekookt roer je het door en laat je het afkoelen. Mix de boter en suiker tot het romig en lichtbruin is. Voeg de dadelpuree toe en meng het goed. Voeg vervolgens de eieren toe en meng het nog een keer. Voeg het zelfrijzend bakpoeder, het amandelmeel en chocolade toe en lepel het mengsel in de voorbereide vormen tot ongeveer 2/3.

    Plaats de bakvormpjes in een bad met kokend water en zet ze in de oven voor ongeveer 25 tot 30 minuten. Laat ze tien minuten afkoelen in het blik et voilà!

    Smelt vijf minuten de suiker, golden syrup en boter in een pannetje. Voeg de room en het vanille extract toe, roer het nog een keer door en voeg de Amaretto toe. Neem de pan van het vuur en verdeel de saus over de puddings. Voeg nog wat extra geroosterde noten en chocola toe and you're ready to eat! 

    Woahhh zijn de cravings ook bij jullie aanwezig?

    Beeld: Moonblushbaker
    Bron: Moonblushbaker, Donna Hay, Nigella

    Liefs, Renée

    Tags:
    Laat een comment achter

    Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.

    Inloggen OF
    Proost: Vrouwen die alcohol drinken leven langer
    Af en toe een lekker cocktailtje of een wijntje, daar zeggen wij echt geen …»
    Weg met die nagelknipper: Lange teennagels zijn een hit
    Ga jij je ook altijd irriteren wanneer je teennagels iets te lang worden? Zet die …»
    Bewezen: van mannen krijg je stress
    Je hebt ze rondlopen op je werk en je hebt er misschien ook nog eentje thuis zitten: …»
    Ha! Goed nieuws voor vrouwen met dikke billen
    Sommige meiden zijn nou eenmaal gezegend met een volle bilpartij. Naast dat het …»
    Jummie! In Rotterdam kun je terecht voor een High Gin
    Ben jij dol op een high tea met je vriendinnen of moeder, maar vind je die liters …»
    Halleluja! Er komt sushi met wijnsmaak
    Ben jij ook zo’n sushi lover en drink je terwijl jij deze Japanse hapjes in je …»
    De uitkomst voor als je geen zin hebt om te scheren: de glit…
    Heb jij in de winter ook nooit zin om jouw oksels te scheren? Dat snappen we. Het …»
    10 tekenen dat je écht toe bent aan vakantie
    Soms heb je even een pauze nodig. Je staat stijf van de spanning en je bent heel …»
    Last van bindingsangst? Deze dingen herken je zeker en dit k…
    Een relatie? Jou niet gezien. Iemand leuk vinden gaat nog net aan, maar een …»
    Dit herkent iedereen die enorm veel van lekker eten houdt, m…
    Ben jij ook zo’n lekkerbek? Het liefst eet jij non-stop, 24/7. Jij ontbijt …»
    Zo maak je verschillende messy buns
    De slordige knot, ook wel de messy bun, is onmisbaar voor elke vrouw met langer …»
    Bikini trends 2018: de mooiste bikini’s op een rij
    Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het zoeken van een mooie bikini, want voor …»

    Cookies op Fashionlab.nl

    Fashionlab.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

    Wij gebruiken cookies en verwante technieken voor de volgende doeleinden:

    Voor bovenstaande functies is het plaatsen van cookies noodzakelijk. Ook kunnen er via embedded content eventueel cookies van derde partijen op uw computer geplaatst worden.

    Lees meer op https://fashionlab.nl//privacy
    top