Home / Lifestyle / Food /
Yumm: Chocolat chip puddings with amaretto butterscotch sauce!

Yumm: Chocolat chip puddings with amaretto butterscotch sauce!

Renée - 31-08-2014
Yumm: Chocolat chip puddings with amaretto butterscotch sauce!

The Moonblush Baker laat ons watertanden met deze chocolat chip puddings met Amaretto butterscotch saus. Want het ziet er niet alleen lekker uit, het zal waarschijnlijk ook goddelijk lekker smaken. Belinda Lo besloot de recepten van Donna Hay en Nigella te combineren en maakte hiermee een wel heel lekker recept. Check snel hoe je dit in een handomdraai kunt maken! 

Belinda Lo zette een tijdje geleden The Moonblush Baker op. Haar reden: "just an average girl baking her way through life and University." Tsja, je moet toch wat als student. Eten is altijd haar grote passie geweest, maar toch zit Belinda op school om fashion designer of interieur designer te worden. Met haar blog The Moonblush Baker probeert ze zichzelf constant uit te dagen om nieuwe recepten te bedenken en na te maken. Zo doet ze toch waar haar hart eigenlijk ligt. We don't mind! Want bij het zien van de chocolat chip puddings with Amaretto Butterscotch sauce worden wij spontaan heel erg vrolijk. 

What do you need

Voor de pudding:

  • 210g ontpitte, gedroogde dadels
  • 250ml water
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100g gezouten boter, in blokjes van 1cm
  • 135g lichtbruine suiker
  • 2 eieren
  • Halve theelepel bakpoeder
  • 100g zelfrijzend volkorenmeel
  • 50g amandel meel
  • 50g fijngehakte pure chocolade (70%)

Voor de butterscotch saus

  • 45g lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 150g 'golden syrup'
  • 30g boter
  • 125ml room
  • Een scheutje vanille extract
  • 50 ml Amaretto

Let's bake

Verwarm de oven voor op 160 graden, vet vervolgens de bakvormpjes in met boter en plaats er bakpapier in. Zet een pannetje met de dadels en het water op middelhoog vuur en breng het aan de kook. Eenmaal gekookt roer je het door en laat je het afkoelen. Mix de boter en suiker tot het romig en lichtbruin is. Voeg de dadelpuree toe en meng het goed. Voeg vervolgens de eieren toe en meng het nog een keer. Voeg het zelfrijzend bakpoeder, het amandelmeel en chocolade toe en lepel het mengsel in de voorbereide vormen tot ongeveer 2/3.

Plaats de bakvormpjes in een bad met kokend water en zet ze in de oven voor ongeveer 25 tot 30 minuten. Laat ze tien minuten afkoelen in het blik et voilà!

Smelt vijf minuten de suiker, golden syrup en boter in een pannetje. Voeg de room en het vanille extract toe, roer het nog een keer door en voeg de Amaretto toe. Neem de pan van het vuur en verdeel de saus over de puddings. Voeg nog wat extra geroosterde noten en chocola toe and you're ready to eat! 

Woahhh zijn de cravings ook bij jullie aanwezig?

Beeld: Moonblushbaker
Bron: Moonblushbaker, Donna Hay, Nigella

Liefs, Renée

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Yes! Op déze datum staat seizoen 4 van Emily in Pa...
21-05-2024 | Vera | 88 views | 0 likes
Lifestyle / Food
placeholder image
HEMA verkoopt proteïne repen van tompouce en stroo...
20-05-2024 | Vera | 106 views | 5 likes
Lifestyle / Events
placeholder image
Tentoonstelling Dior in Kunstmuseum Den Haag
17-05-2024 | Vera | 110 views | 5 likes