Stokbrood is vaak de volgende dag niet meer lekker. Toch is het zonde om dit niet te gebruiken en gewoon maar weg te gooien. Wist je dat je er nog zat lekkers mee kunt maken? Wentelteefjes bijvoorbeeld. Check hieronder hoe je wentelteefjes van oud stokbrood kunt maken. Kijk je mee?
Wat heb je nodig?
- Oud stokbrood (ongeveer 1 dag oud)
- 2 eieren
- 250 ml melk
- 1 tl vanillesuiker
- 3 tl suiker
- 1 tl kaneelpoeder
- Snufje zout
- Boter, om in te bakken
- Mix van roodfruit
- Poedersuiker
- Ahornsiroop of maple syrup
Hoe maak je het?
- Snijd het oude stokbrood in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
- Klop in een kom de eieren los en voeg de melk, vanillesuiker, suiker, kaneelpoeder en een snufje zout toe. Meng alles goed door elkaar.
- Verhit een beetje boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Dompel de plakjes stokbrood één voor één in het eimengsel, zorg ervoor dat beide zijden goed bedekt zijn.
- Leg de met eimengsel bedekte plakjes stokbrood in de hete pan en bak ze aan beide zijden goudbruin. Dit duurt meestal 2-3 minuten per kant.
- Herhaal dit met de rest van de plakjes stokbrood, voeg indien nodig meer boter toe aan de pan.
- Haal de wentelteefjes uit de pan en leg ze op een bord.
- Serveer de wentelteefjes warm, bestrooid met poedersuiker, rood fruit en eventueel een scheutje ahornsiroop of maple syrup. En daarna? Genieten maar!
Beeld: Shutterstock
Liefs, Vera