Wait, what? Eten we al jaren het verkeerde deel van onze favoriete vrucht, de avocado? Volgens onderzoek is het namelijk niet alleen het zachte, haast gifgroene gedeelte dat we op moeten peuzelen, maar ook nog een ander, wel heel bijzonder deel, van de avocado.
We eten avocado op een rijstwafel met wat zout en peper, tussen een tosti, gemend met kruiden tot guacamole samen met nachos of gewoon zo, uit het vuistje. En we eten altijd alleen het zachte groene gedeelte van de vrucht, het vruchtvlees dus. Nu blijkt dat we al jaren het gezondste gedeelte van de avocado weggooien...
Volgens de website One Green Planet zitten er juist heel veel voedingsstoffen in de pit van een avocado! Yep, je leest het goed: in de avocadopit. Antioxidanten bijvoorbeeld, maar liefst 70% van de hele avocado. Daarnaast zitten er veel vezels in de avocadopit en oliën die het collageen in je lichaam stimuleren. Niet meer weggooien dus, maar verwerken in smoothies door de pit fijn te maken in de blender. Let er wel op dat het poeder dat overblijft vrij bitter kan zijn, dus mix het met andere sterke smaken zoals een groene smoothie of vers sap. Gebruik ongeveer de helft van de fijngemalen avocadopit per smoothie.
Het is het proberen waard, toch?
Bron: One Green Planet
Beginbeeld: Pinterest
Liefs, Laurien