Home / Lifestyle / Food /
Mmm... Verse Vietnamese spring rolls maken doe je zo!

Mmm... Verse Vietnamese spring rolls maken doe je zo!

Vera - 05-05-2020
Mmm... Verse Vietnamese spring rolls maken doe je zo!

Zin om lekker de keuken in te gaan om te gaan koken? Maar heb je eens zin in iets anders dan anders? Van al die pasta's en Hollandse potten heb je misschien ondertussen ook wel genoeg. Wij hebben daarom een lekker gerecht voor je klaarstaan wat ook nog eens heel leuk is om te maken. Alleen, met je lover of samen met je gezin. Net wat jij wil. Kijk je mee naar dit lekkere recept voor Vietnamese spring rolls? 

Wanneer mensen aan Vietnamese spring rolls denken dan denken ze vaak aan de gefrituurde variant, die lekkere Vietnamese loempa's die je waarschijnlijk weleens bij een kraampje op de markt hebt gehaald. De spring rolls van dit recept hoef je niet te frituren. Het enige wat je nodig hebt is lauw warm water en je moet een klein beetje handig zijn. Het enige wat je nu moet doen is naar een grote supermarkt met een wat groter Aziatisch assortiment of naar de plaatselijke toko. Hieronder hebben we klaarstaan wat je nodig hebt voor deze verse loempia's! 

Wat heb je nodig voor deze Vietnamese spring rolls?

x 1 pak rijstvellen  
x 1 pak glasnoedels
x 1 zak wortels
x 1 krop sla 
x 1 komkommer
x Blokjes tofu, rundvlees, kip of gamba’s 
x Hoi sin saus
x 1 limoen  
x 1 zakje pinda’s
x 2 takjes koriander 

En zo maak je het!

1. Maak de glasnoedels klaar. Zet wat water op en breng dat aan de kook. Wanneer het eenmaal kookt zet je het vuur uit en leg je de noedels er 3 minuten in om te weken. Laat ze daarna uitlekken. 
2. Snij ondertussen de wortels, sla, komkommer en koriander in lange slierten. Dit is later optimaal voor het rollen. 
3. Maak ondertussen de tofu, rundvlees, kip of gamba’s klaar. Het is altijd lekker om het rundvlees of de kip een beetje te marineren met wat van je favoriete kruiden. Laat de tofu, vlees of vis daarna even afkoelen. 
4. Daarna is het de hoogste tijd om de hoi sin saus te maken. Doe de saus in een bakje en knijp hierboven een halve limoen uit. Crush vervolgens ook twee pinda’s klein en strooi dit over de saus heen. 
5. Daarna komt het moeilijkste deel: het rollen. Week daarvoor elke keer één rijstvel in een bak met lauwwarm water. Doe dit kort, zo’n 15/20 seconde. Leg het vel daarna op een platte ondergrond, bijvoorbeeld een snijplankje, en doe er wat sla, komkommer, wortel, glasnoedels en tofu, vlees of vis op. Vind je koriander ook lekker? Doe dit er dan ook op. 
6. En daarna? Rollen maar! De eerste paar keer kan dit even moeilijk zijn, maar je zal zien dat je er steeds beter in wordt. 
7. Leg de spring rolls vervolgens allemaal op een bord en snij ze met een scherp mes in tweeën, dit maakt het eten ervan iets makkelijker. 
8. Wanneer je ze gaat eten dip je ze nog even lekker in jouw eigen hoi sin saus en daarna? Genieten maar! 

Beeld: Shutterstock 

Liefs, Vera

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Food
placeholder image
4x foodfestivals die jij in de lente en zomer van...
23-05-2024 | Vera | 80 views | 3 likes
Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Yes! Op déze datum staat seizoen 4 van Emily in Pa...
21-05-2024 | Vera | 204 views | 4 likes
Lifestyle / Food
placeholder image
HEMA verkoopt proteïne repen van tompouce en stroo...
20-05-2024 | Vera | 179 views | 9 likes