Home / Lifestyle / Food /
Vier de Dag van de Macarons met het lekkerste macaron recept

Vier de Dag van de Macarons met het lekkerste macaron recept

Mariska - 20-03-2015
Vier de Dag van de Macarons met het lekkerste macaron recept

Vandaag is het Dag van de Macaron en dat feestje slaan wij natuurlijk niet over! Vier deze mierzoete dag ook mee door dit overheerlijke macaron recept uit te proberen en de meeste goddelijke macarons ever op tafel te zetten.

Macarons zijn net kleine wondertjes. Zo zacht, fijn en delicaat. We kunnen er geen genoeg van krijgen! Zo hebben editor Liora en Renée tijdens Paris Fashion Week macarons ingeslagen bij Ladurée in Parijs waar de o zo bekende macarons worden verkocht. Het jaloersmakende bezoekje bracht ons op het idee om het internet af te struinen naar het beste recept om perfecte macarons te maken. De missie lijkt best goed geslaagd als je alleen al de foto's van dit macaronrecept bekijkt. Yummmm.

Ingrediënten

  • 130 gr poedersuiker
  • 96 gr amandelmeel
  • 2 eiwitten van grote eieren
  • 50 gr suiker
  • 1 of 2 druppels kleurstof naar keuze (bijvoorbeeld van Dr. Oetker)
  • Vulling naar keuze (bijvoorbeeld een botervulling. Hiervoor heb je ongeveer 240 gr zachte boter nodig. Je kan ook voor een mascarpone vulling kiezen.)

How to

1. Voeg de eiwitten toe aan een grote kom en klop deze stijf. Doe er daarna één eetlepel poedersuiker bij, terwijl je doorgaat met kloppen. Zeef daarna de helft van de poedersuiker erdoorheen en blijf doorroeren of mixen, totdat een glanzende substantie ontstaat. Voeg daarna al roerende de rest van de poedersuiker toe.

2. Zeef vervolgens de amandeelmeel over de substantie en gebruik een rubberen spatel om dit voorzichtig door te roeren.

3. Zet nu een aantal kommetjes klaar en doe hierin het mengsel. Voeg daarna aan iedere kom een of twee druppels kleurstof toe en roer dit goed door. Dit is nodig om de macarons een mooi kleurtje te geven. 

4. Doe het mengsel vervolgens in een spuitzak en gebruik een template om cirkels van 2 cm te maken. Maak de cirkels op een bakplaat die voorzien is van een laag bakpapier. Laat de koekjes daarna ongeveer dertig minuten op kamertemperatuur komen. Zo krijgen de macarons een korstje.

5. Verwarm de oven voor op 170 °C.

6. Maak ondertussen de vulling klaar. Je kan ervoor kiezen om bijvoorbeeld een botervulling te maken en hier smaken aan toe te voegen die je zelf lekker vindt, zoals vanille of aardbeienjam.

7. Bak de macarons voor 10-15 minuten. Dit is per oven verschillend, dus hou je macarons goed in de gaten. Laat de macarons daarna afkoelen op een rek.

7. Zijn ze helemaal afgekoeld? Spuit dan je topping op de platte kant van het koekje en doe het dekseltje erop om de macaron af te maken. Herhaal dit bij alle macarons. Bon appetit!

Bron: Oh Sweet Day!

Liefs, Mariska

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Love & Life
Lifestyle / Reizen
placeholder image
Wil je op een avontuurlijke vakantie? 5x leuke ple...
21-06-2024 | Vera | 20 views | 0 likes
Lifestyle / Food
placeholder image
Vegan lemon bars: verfrissend en gezond
15-06-2024 | Vera | 88 views | 1 like