Home / Lifestyle / Food /
Recept: Laat je betoveren door deze unicorn scones

Recept: Laat je betoveren door deze unicorn scones

Bianca - 03-09-2019
Recept: Laat je betoveren door deze unicorn scones

Voor de eenhoorn lovers hebben we een leuk recept gevonden! Namelijk de ‘Unicorn scones’ die je samen met je bestie kunt bakken. De koekjes zien er bijna te knap uit om op te eten. Maak een middagje vrij en bak samen de leukste koekjes ter wereld!

Kan jij geen genoeg krijgen van unicorns? Dan lust jij vast deze te schattige unicorn scones. Ze lijken mierzoet, maar dat valt in de praktijk érg mee. Lees hieronder hoe je deze aantrekkelijke koekjes maakt.

Ingrediënten

  • Voor 8 grote scones:
  • 360 gram bloem + extra
  • 50 gram suiker + extra om mee te bestrooien
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 225 gram koude (!) ongezouten roomboter, in blokjes
  • 200 ml volle melk + extra voor het bestrijken
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 80 gram unicorn sprinkles + extra ter garnering

De unicorn sprinkles kun je in de meeste grote supermarkten wel vinden. Je kunt ze ook vervangen door regenboogstrooisel of discodip.

Voor het glazuur (optioneel)

  • 75 gram poedersuiker
  • 1,5 eetlepel melk
  • 1/4 theelepel vanille extract

Zo maak je unicorn scones 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een bakplaat met bakpapier klaar.

Stap 2

Meng de suiker, bloem, bakpoeder en zout in een grote beslagkom. Voeg de koude blokjes boter toe en kneed ze met je vingertoppen door het bloemmengsel. Ga daar net zolang mee door tot je kruimels van gelijke grootte hebt.

Stap 3

Is het mengsel klaar? Maak een kuiltje in het midden van het mengsel, giet de melk en het vanille extract erbij en roer het geheel met je vingers door elkaar. Wordt het al deeg? Dan ben je goed bezig!

Stap 4

Pak het deeg erbij en meng de unicorn sprinkles erdoorheen. Let op: Het deeg mag nat en een klein beetje plakkerig zijn, maar het moet wel loskomen van de randen van de kom. Voeg indien nodig nog een klein beetje bloem toe.

Stap 5

Strooi wat bloem over de aanrecht en maak een grote bal van het deeg. Vorm het deeg tot een schijf van ongeveer 2,5 centimeter dik.

Stap 6

Verdeel deze schijf in 8 punten en leg die voorzichtig één voor één op de bakplaat. Bestrijk de scones met de extra melk en bestrooi met een klein beetje suiker. Zet de plaat in de oven en laat de scones in 25 tot 30 minuten gaar en goudbruin worden. Klaar? Plaats de bakplaat op het aanrecht.

Stap 7

Zijn de scones afgekoeld? Dan gaan we aan de slag met het glazuur. Meng dan alle ingrediënten voor het glazuur door elkaar tot je een dik papje hebt. Bedruip de unicorn scones met het glazuur en bestrooi ze met nog wat sprinkles.

 

Ook lekker: No Bake Twix cheesecake taart: het recept 

Bron: Culy.nl, beeld: Nancy van Batenburg 

Liefs, Bianca

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Beauty / Health
placeholder image
5 x leuke sporten om in de zomer te doen
26-07-2024 | Vera | 33 views | 0 likes
Lifestyle / Trends
placeholder image
Budget topper: minimalistische serviesset van Acti...
24-07-2024 | Vera | 133 views | 0 likes
Lifestyle / Food