Voor de eenhoorn lovers hebben we een leuk recept gevonden! Namelijk de ‘Unicorn scones’ die je samen met je bestie kunt bakken. De koekjes zien er bijna te knap uit om op te eten. Maak een middagje vrij en bak samen de leukste koekjes ter wereld!
Kan jij geen genoeg krijgen van unicorns? Dan lust jij vast deze te schattige unicorn scones. Ze lijken mierzoet, maar dat valt in de praktijk érg mee. Lees hieronder hoe je deze aantrekkelijke koekjes maakt.
De unicorn sprinkles kun je in de meeste grote supermarkten wel vinden. Je kunt ze ook vervangen door regenboogstrooisel of discodip.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
Meng de suiker, bloem, bakpoeder en zout in een grote beslagkom. Voeg de koude blokjes boter toe en kneed ze met je vingertoppen door het bloemmengsel. Ga daar net zolang mee door tot je kruimels van gelijke grootte hebt.
Is het mengsel klaar? Maak een kuiltje in het midden van het mengsel, giet de melk en het vanille extract erbij en roer het geheel met je vingers door elkaar. Wordt het al deeg? Dan ben je goed bezig!
Pak het deeg erbij en meng de unicorn sprinkles erdoorheen. Let op: Het deeg mag nat en een klein beetje plakkerig zijn, maar het moet wel loskomen van de randen van de kom. Voeg indien nodig nog een klein beetje bloem toe.
Strooi wat bloem over de aanrecht en maak een grote bal van het deeg. Vorm het deeg tot een schijf van ongeveer 2,5 centimeter dik.
Verdeel deze schijf in 8 punten en leg die voorzichtig één voor één op de bakplaat. Bestrijk de scones met de extra melk en bestrooi met een klein beetje suiker. Zet de plaat in de oven en laat de scones in 25 tot 30 minuten gaar en goudbruin worden. Klaar? Plaats de bakplaat op het aanrecht.
Zijn de scones afgekoeld? Dan gaan we aan de slag met het glazuur. Meng dan alle ingrediënten voor het glazuur door elkaar tot je een dik papje hebt. Bedruip de unicorn scones met het glazuur en bestrooi ze met nog wat sprinkles.
Ook lekker: No Bake Twix cheesecake taart: het recept
Bron: Culy.nl, beeld: Nancy van Batenburg
Liefs, Bianca