Mmm... Ken jij die lekkere toffee appels nog? Die appels die tijdens de kermis bij de snoepkraam te koop waren? Wist je dat deze appels ook altijd in Amerika worden gegeten tijdens Halloween? En laat het komende week nou net Halloween zijn. Helaas een beetje anders dan vorige jaren, maar je kunt het altijd thuis met je gezin of lover vieren, toch? En maak dan gelijk deze lekkere toffee appels! Kijk je mee naar het recept?
Wat heb je nodig?
(Voor 4 personen)
- 4 rode appels
- 4 ijs- of dikke satéstokjes
- 400 gram suiker
- 1 halve citroen
- 250 ml water
- 1 tl rode kleurstof speciaal voor eten
Hoe maak je het?
- Maak als eerste de appels goed schoon. Zorg daarna dat je ze goed laat uitlekken en verwijder de steeltjes van de appels.
- Steek een stokje in de onderkant van de appel (niet helemaal door) en zorgt dat deze ‘m houdt.
- Doe vervolgens het water samen met de suiker in een pan en doe daar ook het citroensap doorheen. Warm dit langzaam op.
- Laat dit mengsel vervolgens voor ongeveer 15 minuten langzaam doorkoken, tot het een lichtbruine kleur krijgt.
- Voeg daarna de kleurstof toe en schud de pan langzaam heen en weer.
- Daarna is het mengsel klaar, laat het even voor 5 minuten rusten.
- Stop daarna de appels stuk voor stuk in het mengsel en draai ze tot de appel is bedekt.
- Daarna moet je de appels heel kort onder koud water houden. Zo wordt de toffee hard.
- Laat ze daarna goed afkoelen en daarna? Eten maar!
Beeld: Shutterstock
Liefs, Vera