24 mei 2015 11:00 door: Renée

Tip! Zo maak je deze overheerlijke Toblerone ijstaart

Heerlijk zo'n extra vrije dag morgen, maar wat gaan we doen? Door al die vrije dagen weten we niet meer zo goed hoe we de dag op een leuke manier kunnen spenderen. Er is geen geld meer om te shoppen, de musea zijn allemaal al bezocht en de series zijn bekeken. Wij gingen op zoek en vonden de beste, lekkerste en meest dikmakende manier om de zondag en maandag door te brengen. We gaan een Toblerone ijstaart maken! 

The Sugar Hit bakte, zoals haar blognaam al aardig duidelijk maakt, echt een ongelofelijke Sugar HIT(!), een Toblerone ijstaart. Loopt het water al in je mond? De taart is en ziet er overheerlijk uit en dus redenen genoeg om em te maken toch? Om je in deze Toblerone heaven te wanen moet je helaas wel even geduld hebben. Met de taart ben je zo'n twee dagen bezig, maar dan heb je natuurlijk ook wat. Check snel wat je nodig hebt en hoe je dit lekkere taartje maakt. Smul ze! 

WAT HEB JE ALLEMAAL NODIG?

Voor de taart/cake. 190gr bloem, snufje zout, 335gr basterdsuiker, 40gr cacao, 1 theelepel bakpoeder, 375ml kokend water, 2 eieren, 125 ml koolzaadolie. Voor het ijs. Een ijsmachine, 3 eetlepels roomkaas, kamertemperatuur, snufje zout, 50gr Toblerone, 500 ml melk, 1eetlepel + 1 theelepel maïzena (maïszetmeel), 310ml slagroom, 150gr suiker, 2 el glucosestroop, 40gr cacaopoeder. Voor de topping. 100gr donkere chocolade, 2 theelepels honing, 85ml slagroom, Meer toblerone, om te versieren.

 

Daar gaan we! 

Je hebt twee dagen nodig om deze heerlijke taart in elkaar te flansen en dus beginnen we vandaag zodat we morgen op onze vrije dag kunnen smikkelen. Vandaag maken we de basis voor het ijs en de cake lagen. 

Voor de cake:
Voor de taart vet je een cakevorm van ongeveer 18cm in en verwarm je de oven voor op 180 graden. Mix bloem, zout, suiker, cacao en bakpoeder in een grote kom. Giet het water erbij en roer het goed door. Vervolgens gaan de eieren er een voor een in en wanneer ook dit goed gemixed is, mag het koolzaadolie erin. Roer het nog een aantal keer goed door en giet het mengel in de bakvorm. Plaats het in de oven voor zo'n 50 tot 55 minuten en kijk door middel van een prikkertje of de cake goed is. Er mogen alleen enkel een paar vochtige kruimels aan zitten. Zet de cake op zij en laat het afkoelen. 

Voor het ijs:
Klop je de roomkaas en zout in een grote kom tot een gladde massa, hak de Toblerone en voeg deze toe aan de roomkaas. Neem vervolgens twee eetlepels van het melk, mix dit met de maïzena en zet het even opzij. Pak een grote pan en breng de melk, room, suiker, glucosestroop en cacao aan de kook voor vier minuten. Roer het constant een beetje door. Haal het mengsel van het vuur en voeg het maïzena mengel toe. Zet de pan terug op het vuur en kook het totdat het mengsel licht ingedikt is. Voeg dit mengsel toe aan je Toblerone roomkaas mengsel en roer het net zo lang door totdat alles is gesmolten. Zet dit mengsel een nacht in de koelkast om goed op te laten stijven. 

Bijna klaar om te serveren.
Op maandag maken we de taart af. Pak je ijsmachine erbij en voeg het ijsmengsel toe. Volg de instructies van de fabrikant. Vervolgens snijd je de cake door midden zodat je twee lagen hebt. Bekleed de taartvorm met verschillende lagen huishoudfolie en leg de eerste cakevorm op de bodem. Schep het ijs op de cakevorm en dek het af met de tweede cakelaag. Zet de taart voor minstens vier uur in de vriezer. Is hij hard? Haal de taart uit de cakevorm en verwijder het folie. Smelt dan de honing, chocolade en room in een kommetje en giet dit over de taart heen, leg er nog wat stukken Toblerone op en je bent klaar. YUMMIE! 

Beeld en bron: TheSugarHit.com

Liefs, Renée

Tags:
Laat een comment achter

Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.

Inloggen OF
Hebben: Onderbroek met het hoofd van je bestie!
Doe jij elk weekend alles samen met je beste vriendin en krijg je al een paniekaanval …»
Deze gadget moet je hebben als je bang bent voor spinnen
Jaaaa, het spinnenseizoen is weer van start gegaan. Met dit lekkere weer heb je …»
Afvallen? Dan moet jij voortaan chocoladetaart eten als ontb…
Probeer jij ook al een tijdje af te vallen, maar wil het maar niet lukken? Misschien …»
9 redenen waarom kale mannen de beste partners zijn
Sommige vrouwen vinden kale mannen enorm aantrekkelijk, andere vrouwen hebben liever …»
Vanaf nu kun je een date inhuren voor etentjes én feestjes
Elke keer weer als je alleen aankomt bij een verjaardag of familie etentje, komen …»
Say what?! Er zijn nu Spicy Chicken McNuggets!
Ben jij dol op McNuggets en eet jij ze het liefst elke week wel? Mmm… Dat …»
Geen zin in Videoland abonnement? Hier kijk je Temptation Is…
Jahaaa, wat houden we toch van Temptation Island. Eerder dit jaar konden we al zien …»
Dit is waarom salades helemaal niet zo goed zijn
Salades zijn enorm populair en behoorlijk de hemel ingeprezen. Ze zijn oh zo gezond …»
Zo stop je met piekeren
Piekeren… Je wilt het niet doen, maar je doet het toch! Je maakt je bij piekeren …»
Recept voor de zomer: mermaid lemonade
Eerst waren de unicorns helemaal hot, nu zijn het de mermaids die overal de show …»
Recept: Mickey Mouse beignets
Ben jij ook helemaal dol op Mickey Mouse en hou jij ook wel van een lekkere beignet? …»
Met deze app kun je écht zien of een andere haarkleur je go…
Ein-de-lijk! Met deze app kun je echt goed zien of een andere drastische …»
Kortingscode

Cookies op Fashionlab.nl

Fashionlab.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies en verwante technieken voor de volgende doeleinden:

Voor bovenstaande functies is het plaatsen van cookies noodzakelijk. Ook kunnen er via embedded content eventueel cookies van derde partijen op uw computer geplaatst worden.

Lees meer op https://fashionlab.nl//privacy
top