Do opposites attract? Als het aan ons ligt wel; de Italiaanse en Japanse keuken gaan prima samen in de vorm van een heuse sushipizza. Say what? Je leest het goed, een sushipizza. Om deze unieke Azië vs. Italië cross-over te maken gebruik je Japanse sushi ingrediënten voor het maken van een Italiaanse pizzaslice. Lees het recept voor de Sushi Pizza hieronder.
Haal de sushirijst uit de verpakking, doe het in de pan met 250 ml water en kook op matig vuur tot het water volledig in de rijst is opgenomen. Giet de mirin en de Kikkoman sojasaus geleidelijk over de rijst en roer zodat alles goed door elkaar mengt. Neem de twee nori-vellen en lijm deze aan elkaar met een natte borstel. Leg aan het einde van het zeewierblad wat rijst, zalm, edamame bonen, avocado en komkommer. Leg vervolgens de rijst en de rest van de vulling op het zeewierblad en snijd het in de vorm van een pizza slice. Voor de spicy mayonaise mix je Japanse mayonaise, hot sauce en een halve limoen tot een gladde mix. Tip: Bestrijk de pizzapunten met de spicy mayonaise.
Lees ook: Sneaker-sushi: eetbare sneakers van Nike en Adidas
Beeld: Wenhv
Liefs, Bianca