Home / Lifestyle / Food /
YUM: Speculaas Sinterklaastaart recept

YUM: Speculaas Sinterklaastaart recept

Bianca - 24-11-2018
YUM: Speculaas Sinterklaastaart recept

Wil jij op pakjesavond trakteren met heerlijke Sinterklaashapjes. En dit keer niet met een chocoladeletter, marsepein of speculaaskoek van de bakker? Maak dan deze heerlijke speculaas Sinterklaastaart. Het recept vind je hieronder. 

Voorbereidingstijd 30 min - Wachttijd 30 min - Totale tijd 60 min

Ingrediënten 

  • Voor 4 personen
  • 1 pak Koopmans mix voor speculaas (400 g)
  • 2 el water
  • 150 g ongezouten roomboter
  • 1 handsinaasappel
  • 500 ml slagroom
  • 80 g suiker
  • 500 g mascarpone
  • 1 mixer met deeghaken of keukenmachine
  • 1 vershoudfolie
  • 2 bakplaten bekleed met bakpapier
  • 1 rasp
  • 1 spuitzak met grote gladde spuitmond
  • 1 deegroller

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor tot 150 °C. Klop in de keukenmachine of met de mixer de boter glad. Voeg de speculaasmix met het water toe en kneed tot een samenhangend deeg. Laat het deeg verpakt in vershoudfolie in de koelkast 15 min. rusten.
  • Snijd het deeg in vieren. Maak er ballen van en rol elk deel uit tot een ronde koek van 16 cm doorsnede. Leg de koeken met voldoende tussenruimte op de bakplaten. Bak de koeken – eventueel in 2 keer – in het midden van de oven in 15 min. mooi bruin en gaar. Laat de koeken op een rooster afkoelen.
  • Rasp intussen de schil van de sinaasappel. Doe de sinaasappelrasp met de slagroom en de suiker in een kom en klop met de mixer met gardes of in de keukenmachine stijf. Klop in een tweede kom de mascarpone luchtig. Spatel er de slagroom door. Schep de crème in de spuitzak.
  • Leg 1 speculaaskoek op een groot bord. Spuit ¼ van de crème erop. Leg een volgende koek erop en spuit er weer ¼ van de crème op. Herhaal dit nog eens. Dek af met de laatste koek en bewaar het laatste ¼ van de crème in de koelkast. Dek de taart af met vershoudfolie en zet in de koelkast tot gebruik (liefst 1 dag van tevoren).
  • Haal de taart uit de koelkast en spuit de bewaarde crème erop. Versier met snoepdecoratie. Bijvoorbeeld met schuddebuikjes, snoepmix, zilveren parels, pistachenoten, chocoladeflikken en wat extra sinaasappelrasp.

Beeld: Shutterstock, Jumbo Bron: Jumbo 

Liefs, Bianca

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Nieuw onderzoek: dochters van zeurende moeders heb...
05-10-2024 | Vera | 97 views | 0 likes
Trends / Interieur
placeholder image
DIY: zo maak je in maar 5 stappen een mooie herfst...
11-10-2024 | Vera | 82 views | 0 likes
Lifestyle / Love & Life
placeholder image
5x avontuurlijke activiteiten in de herfst binnen...
07-10-2024 | Vera | 117 views | 0 likes