Home / Lifestyle / Food /
Trek in Snickers? Zo kun je ze makkelijk zelf maken!

Trek in Snickers? Zo kun je ze makkelijk zelf maken!

Vera - 12-11-2023
Trek in Snickers? Zo kun je ze makkelijk zelf maken!

Ben je ook zo dol op Snickers? Je kunt ze natuurlijk in de winkel kopen, maar waarom maak je ze niet een keer zelf? Dit is niet alleen leuk, maar ook nog eens lekker! Check hieronder het recept en ga aan de slag. Kijk je mee?

Wat heb je nodig? 

Voor de nougatlaag

  • 1 kopje pinda's (geroosterd)
  • 1 kopje pindakaas
  • 1/4 kopje honing
  • 1/4 kopje ahornsiroop
  • 1 kopje geplette Graham Crackers (ongeveer 8 koekjes)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 snufje zout

Voor de karamelvulling

  • 1 kopje suiker
  • 1/4 kopje boter
  • 1/4 kopje slagroom
  • 1/4 kopje pindakaas
  • 1 snufje zout

Voor de chocoladebedekking

  • 2 kopjes melkchocoladechips

Hoe maak je het?     

1. Bekleed een bakvorm met bakpapier.

2. Voor de nougatlaag meng je in een grote kom de pindakaas, honing, ahornsiroop, vanille-extract en een snufje zout.

3. Voeg de geroosterde pinda's en de geplette Graham Crackers toe aan het mengsel en roer goed om alles gelijkmatig te verdelen. Druk het mengsel stevig in de voorbereide bakvorm en zorg ervoor dat het gelijkmatig verdeeld is. Plaats de bakvorm in de vriezer terwijl je de karamelvulling maakt.

4. Voor de karamelvulling spelt je de suiker op middelhoog vuur in een steelpan. Roer niet in de suiker, maar schud de pan af en toe om de suiker gelijkmatig te smelten. Zodra de suiker volledig is gesmolten en een goudbruine kleur heeft, voeg je de boter en slagroom toe. Wees voorzichtig, want het kan borrelen. Blijf roeren tot alles goed gemengd is en je een gladde karamel hebt.

5. Haal de pan van het vuur en roer de pindakaas en een snufje zout erdoor. Giet de warme karamel gelijkmatig over de bevroren nougatlaag in de bakvorm. Laat het geheel afkoelen en opstijven in de koelkast voor minstens 2 uur. Snijd daarna de gekoelde Snickers in repen of blokjes.

6. Smelt daarna de melkchocoladechips in de magnetron of au bain marie. Dompel elke Snickers-reep in de gesmolten chocolade en zorg ervoor dat deze volledig bedekt is. Plaats ze op een bakplaat bedekt met bakpapier.

7. Laat de chocolade uitharden door de Snickers-repen in de koelkast te plaatsen. En daarna? Smullen maar! 

Beeld: Shutterstock

Liefs, Vera

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / DIY
placeholder image
DIY: Zo maak je jouw eigen kaarsen
17-05-2024 | Vera | 27 views | 0 likes
Lifestyle / Reizen
placeholder image
Tips om goedkope vliegtickets voor de zomervakanti...
15-05-2024 | Vera | 108 views | 2 likes
Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Weekendtip: serie Super Rich in Korea
10-05-2024 | Vera | 131 views | 7 likes