Ben je dol op een gekookt eitje op broodje, een cracker of in een salade, maar ben jij niet zo’n ster in het pellen van eieren? Tja, het is ook gewoon een moeilijk werkje. Want voordat je het weet is het halve ei verdwenen. Gelukkig bestaat er nu een handig trucje waarmee je je eieren vanaf nu razendsnel kan pellen. Kijk je mee?
Om een ei wat makkelijker te kunnen pellen kun je na het koken je ei laten ‘schrikken’ met koud water. Maar soms is dit niet genoeg om een ei goed te kunnen pellen. Wist je dat baking soda vanaf nu de oplossing is voor jou als ei liefhebber? Dit product gaat namelijk al je problemen rondom eitjes oplossen.
Wanneer je eieren in een pannetje met water doet dan kun je tegelijkertijd een eetlepel baking soda toevoegen. Kook daarna je eieren hard of zacht, net wat je wil, en laat ze daarna schrikken met koud water. Wanneer je ze daarna gaat schillen zal je zien dat de schil er makkelijker dan ooit vanaf gaat. Hoe handig is dat?
Beeld: Shutterstock
Liefs, Vera