Yummy: De schuimomelet met courgette en dille wordt jouw favoriete lunch
Yummy: De schuimomelet met courgette en dille wordt jouw favoriete lunch
Bianca
- 07-06-2019
Eet jij regelmatig een eitje? Ben jij dol op gebakken omeletten? Dan is dit recept iets voor jou! Het is gezond, lekker en – ook heel belangrijk – makkelijk om te maken. We hebben het hier over een schuimomelet met courgette en dille. Hmm!
Heb jij wel eens gehoord van een schuimomelet? Wij tot vandaag niet! Het lijkt ons zo lekker dat we dit recept graag met jullie willen delen. Wie ga jij dit Pinksterweekend verrassen met een schuimomelet met courgette en dille?
Wat heb je nodig?
4 eieren (Beter Leven 2 sterren)
½ courgette, grof geraspt
10 g verse dille + extra voor garnering, grof gesneden
1 el zonnebloemolie
100 g kropslamix met rucola
2 el olijfolie extra vierge
1 citroen (Bio+), in partjes
Peper
Zout
Bereiden
Splits 2 eieren en doe de eiwitten en eigelen in aparte kommen. Klop de eiwitten met een garde of mixer stijf. Breek de andere 2 eieren boven de eigelen en klop tot een schuimig mengsel. Voeg de courgette en de helft van de dille hieraan toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep er rustig het stijfgeslagen eiwit door en schep om tot je geen witte puntjes eiwit meer ziet. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en schenk het eimengsel in de pan.
Laat op laag vuur 5 min. bakken met het deksel op de pan. Meng in de tussentijd de olijfolie met de sla en voeg de rest van de dille toe.
Controleer de omelet; de bovenkant moet nagenoeg gestold zijn. Schuif de omelet op een bord en keer rustig om in de pan. Bak de andere kant nog 30 sec.
Serveer de omelet in punten met de sla, partje citroen en meer dille naar smaak.