Gek op Sangria, maar alleen in de zomer? Na het zien van dit recept kom je hier zeker
op terug. We hebben namelijk een perfect recept voor herfst sangria gevonden, die je hoe dan ook eens moet proeven!
Een cocktail is niet bepaald geschikt voor de herfst of winter, maar door in een cocktail de juiste herfstachtige ingrediënten (zoals kaneel, honing en appel) toe te voegen, kan hier nog wel eens verandering in komen. Natuurlijk zijn er veel soorten herfstdrankjes te vinden, maar deze sprak mij het meest aan. Waarschijnlijk zal dit komen door de typische herfstkleuren en de toevoeging van kruiden. Snel eens proberen!
Ingrediënten
- 750 ml chardonnay
- 180 ml Peach Schnapps
- 60 ml honing
- 2 (Honeycrisp) appels
- 2 sinaasappels, waarvan 1 in vieren
- 1 citroen, in vieren
- 1 limoen, in vieren
- 2 kaneelstokjes
- 2 plakjes verse gember
- 6-7 kruidnagels
- 2 el suiker
- 1/2 tl kaneelpoeder
- IJs
- Sodawater (bruiswater)
How to
- Voeg in een grote kom de chardonnay, peach schnapps en honing toe en roer dit goed door. Doe vervolgens de helft van de appelstukjes, de stukjes van één sinaasappel, citroen, limoen, kaneelstokjes, gember en kruidnagels in de kom en zet deze minstens vier uur in de koelkast.
- Ondertussen voeg je de andere helft van de appels en de sinaasappel toe aan een andere kom. Dek deze af en zet hem in de koelkast.
- Zijn de vier uur voorbij? Pak een zeef en zeef de sangria.
- Pak een klein bord en meng hierop de suiker en het kaneelpoeder. Maak de rand van het land nat met een citroen en dip deze als het ware in het suiker- en kaneelmengsel. Voeg een paar ijsblokjes toe aan een glas, giet deze tot 3/4 vol met sangria en voeg tot slot nog een beetje sodawater toe. Garneer het glas door een lepel van de appel/sinaasappel mix erbij te doen.
Is dit geen heerlijk herfstdrankje om eens klaar te maken op een koude luie avond in het weekend met een filmpje en een dekentje erbij?
Bron: Lark & Linen
Liefs, Mariska