Home / Lifestyle / Food /
Maak deze Red Velvet taart speciaal voor Valentijnsdag

Maak deze Red Velvet taart speciaal voor Valentijnsdag

Vera - 14-02-2023
Maak deze Red Velvet taart speciaal voor Valentijnsdag

Het is weer Valentijnsdag! Wil je jouw lover verrassen met een lekkere taart? Maak dan een Red Velvet taart in hartvorm! Wedden dat deze taart in de smaak gaat vallen? Check het lekkere recept hieronder. 

Wat heb je nodig voor het beslag?

  • 130 g boter
  • 300 g kristalsuiker
  • 300 g bloem
  • 20 g cacaopoeder
  • 2 biologische eieren
  • 240 ml karnemelk
  • rode kleurstof (poeder of gel)
  • 1 tl zout
  • 1 tl vanille-extract

Wat heb je nodig voor het GLAZUUR?

  • 130 g boter
  • 250 g roomkaas
  • 1,5 tl vanille-extract
  • 550 g poedersuiker


Hoe maak je het?

1. Om te beginnen; verwarm de oven voor op 175 graden. Vet vervolgens de twee ronde bakvormen in met boter en bestuif deze licht met bloem en zet opzij.
2. Neem de mengkom en klop hierin – met een (hand)mixer - de boter met de suiker tot een luchtig mengsel. Klop vervolgens de eieren los en voeg ze geleidelijk toe in de kom. Klop tot de eieren helemaal door het mengsel gemengd zijn.
3. Voeg de karnemelk samen met het vanille-extract en de rode kleurstof en meng dit tot een helder rode kleur. Gooi niet in een keer te veel druppels in de kom, maar begin met een paar druppels. Zo kun je goed zien of je een heldere kleur rood maakt.
4. Zeef het cacaopoeder en de bloem en voeg deze samen. 
5. Nu is het tijd om de helft van het roodgekleurde mengsel met karnemelk al mixende toe te voegen bij het beslag. Daarna voeg je de helft van het bloem/cacao mengsel toe en vervolgens het restant van het rode mengsel en de bloem/cacao. Klop het geheel goed door tot het beslag gelijkmatig gekleurd is.
6. Pak het beslag erbij en voeg het zout toe en meng dit goed. Verdeel het beslag over de twee bakvormen en plaats deze voor 30-35 minuten in de oven. Als je wil weten of de cake gaar is, check dat dan met een satéprikker; komt deze er schoon en droog uit? Dan is de cake goed. Laat de cakes in de vorm afkoelen en plaats ze op een rooster; zorg ervoor dat je de twee cakes volledig laat afkoelen.
7. Nu is het tijd voor het glazuur. Plaats de zachte boter met de roomkaas in de mengkom van de mixer en klop tot deze ingrediënten goed gemengd zijn. Strooi geleidelijk de poedersuiker in de kom totdat deze volledig is opgenomen.
8. Tot slot meng je het vanille-extract erdoor en klop je het geheel ongeveer vijf minuten door. Stop wanneer je ziet dat het glazuur licht en luchtig is. Probeer niet te lang door te kloppen, want dan kan het glazuur iets te vloeibaar worden.
9. Nu is het tijd om de taart echt te maken. Snijd twee harten uit de ronde cakes en verkruimel de restanten van de weggesneden cake; deze gebruik je later als decoratie. 
10. Leg het glazuur in het midden van een taartschaal en leg hierop een afgekoelde cake. Dit is een trucje voor het niet wegglijden van de taart. Verdeel met een spatel een deel van het glazuur over de bovenkant van de cake en plaats vervolgens hierop de andere cake en smeer de rest van het glazuur. Pak nu de gekruimelde cake erbij en druk dit tegen de zijkanten van de taart en maak desnoods een lijst van kruimels bovenop het hart.

Beeld: Shutterstock

Liefs, Vera

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Love & Life
Lifestyle / Food
Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Nieuw onderzoek: Kleding van je vriend dragen is h...
07-06-2024 | Vera | 63 views | 2 likes