Home / Lifestyle / Food /
Recept: zo maak je overheerlijke gezonde Bounty's

Recept: zo maak je overheerlijke gezonde Bounty's

Renée - 06-03-2015
Recept: zo maak je overheerlijke gezonde Bounty's

Bij het lezen van de titel van het volgende recept: "Homemade Bounty with a dark and rich chocolat coating & creamy coconut filling," renden we nog net niet naar de winkel om de benodigde ingrediënten in huis te halen. Jeetje, wat klinkt dit lekker! Het is de old school Bounty die we als kind, en stiekem nog steeds, met liefde oppeuzel(d)en, maar dan de gezonde variant. A Tasty Love Story deelt haar overheerlijke recept met ons! 

Spontaan krijgen we zin in een yummie Bounty, de frisse snack is het perfecte tussendoortje al is hij nou niet echt bepaald goed voor ons. Hij zit namelijk vol, maar dan ook vol met suikers en dat is natuurlijk nergens voor nodig. A Tasty Love Story besloot de Bounty op een gezonde manier te bereiden met échte kokosnootvulling. Lees snel hoe je deze overheerlijke gezonde Bounty maakt en start baking! 

De ingrediënten

Dit is wat je nodig hebt voor zo'n 16 tot 20 reepjes: 400 ml volle kokosmelk, 150 g gedroogde, geraspte kokos, 25 g kokosolie (eetlepel), een royaal snufje zout, 1 tot twee eetlepels suiker (of zoetstof naar keuze) en 200 g 70% pure chocolade. 

Baking time

1. Plaats het blikje kokosmelk voor zo'n 30 tot 45 minuten in de vriezer en schep daarna ongeveer 2/3e van het stevig geworden kokosmelk eruit (kokosroom)
2. Voeg dit samen met de kokosolie en suiker en verwarm het in een pan op matig vuur tot het smelt. Voeg de droge kokossnippers toe en breng het op smaak met zout en suiker. 
3. Vet een schaal in en giet het kokosnootbeslag er in, druk het goed aan en breng het tevens gelijkmatig aan. Plaats hem voor een paar uur of zelfs een nacht in de koelkast en laat het volledig afkoelen en stevig worden.
4. Knip ze vervolgens uit in repen. Brokkelt er iets van af? Dan druk je het beslag er gewoon met je handen weer aan. 
5. Smelt de chocolade au bain marie en doop de repen in de chocolade, gebruik hiervoor een vork en laat het overtollige chocolade ervan af druppelen. Leg ze op een bakplaat en laat ze afkoelen en hard worden in de koelkast.


Beeld en bron: Atastylovestory.com

Liefs, Renée

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Love & Life
Lifestyle / Reizen
Lifestyle / Food
placeholder image
Vegan lemon bars: verfrissend en gezond
15-06-2024 | Vera | 103 views | 1 like