Gek op pizza? Check dan dit heerlijke recept om zelf pizza te maken met tomaat, basilicum en verder alles wat je zelf lekker vindt. It's pizza time!
Met al die Sinterklaas drukte, het inslaan van cadeautjes en het bezoeken van familie en vrienden is het tijd om eens te relaxen en vanavond te genieten van een simpele pizza met dunne bodem. Het fijne aan deze pizza is dat je zo'n beetje alle kruiden en groenten kan toevoegen aan de pizza. Denk hierbij aan tomaat, verse basilicum, kaas en bijvoorbeeld een beetje oregano. Je kan hier dus zelf je eigen invulling aan geven.
Voeg de bloem, het bakpoeder en het zout toe aan een grote kom. Mix het water en de olijfolie door elkaar in een andere kom. Voeg dit al roerend toe aan de grote kom. Nu is het tijd om het deeg te kneden. Voeg kleine beetje water toe, indien dit nodig is. Het deeg moet droog genoeg zijn om niet aan je handen te plakken, maar nat genoeg zijn om bij elkaar te blijven als je het kneedt.
Verdeel vervolgens het deeg in tweeën, bedek het en laat het tien minuten rusten. Strooi daarna een beetje bloem op je aanrechtblad en rol het deeg zo dun mogelijk. Verwarm de oven op 220 C. Vet ondertussen de bakplaat in en leg het deeg voorzichtig op de plaat. Bak de bodem tien minuten voor in de oven.
Bedek de pizzabodem met het blikje tomatenpurree, geraspte kaas, verse tomaten, basilicum, oregano en een klein beetje ui. Voeg naar eigen smaak zout en peper toe. Doe de pizza nog eens tien minuten in de oven. Haal hem uit de oven en serveer hem op een pizzabord. Eet smakelijk!
Bron: A Beautiful Mess
Liefs, Mariska