Kom je net terug uit Spanje en heb je genoten van een fijne vakantie met lekkere hapjes? Om je vakantiegevoel zo lang als mogelijk vast te houden kun je thuis ook gewoon Spaanse hapjes maken. Wat denk je bijvoorbeeld van een Spaanse Tortilla? Hieronder check je dit lekkere én makkelijke recept.
Met slecht een paar ingrediënten kun je al zo’n lekkere verse tortilla maken. Je kunt natuurlijk voor de standaard versie gaan, die wij hieronder voor je klaargezet hebben, maar ook kan je ze maken met kaas, ham, paprika, tomaat en nog veel meer maken. Net waar je trek in hebt!
x 500 gram vastkokende aardappelen
x 2 grote uien
x 200 ml olijfolie
x 7 eieren
x 1 tl zout
x 1/2 tl peper
1. Snij de uien in smalle halve ringen en schil daarna de aardappelen ook. Deze kun je het best in dunne plakjes snijden.
2. Bak daarna de aardappelen ongeveer 15 minuten in een pan met olie. Voeg halverwege ook de uien toe en bak ze mee.
3. Doe de aardappelen en uien vervolgens in een kom en vang het vocht en de olie op.
4. Daarna is het tijd voor de eieren. Doe de inhoud van de eieren in een kop en klop het los. Breng de eimix op smaak met zout en peper.
5. Doe vervolgens het aardappelmengsel bij de eimix en laat het een kwartiertje staan.
6. Wanneer je even hebt gewacht is het tijd om de tortilla te bakken. Verhit een beetje olie in een pan en schenk het mengel erbij. Keer de tortilla na 5 minuten op middelhoog vuur om en bak de andere kant af in 3 minuten.
7. Haal de tortilla daarna uit de pan en laat het nog rusten voordat je het aan gaat snijden. En daarna? Genieten maar!
Beeld: Shutterstock
Liefs, Vera