Koekiemonsters opgelet: Eet jij zo een rol biscuits op en ben je ook nog eens dol op roze chocolade? Dan heeft Fashionlab het perfecte koekje voor jou gevonden. Koekjes zijn heerlijk bij de koffie of de thee en met deze koekjes maak je zeker iedereen blij! Bekijk het roze koekjes recept hieronder.
Ingrediënten
Voor ongeveer 20 koekjes
- 150 gram boter op kamertemperatuur
- 120 gram basterdsuiker
- 90 gram kristalsuiker
- 250 gram bloem
- 250 gram roze Ruby chocolade (200 gram in de koekjes en 50 gram om de koekjes te decoreren)
- 125-150 gram gehakte walnoten en paranoten
- 1/2 theelepel baking soda (ongeveer 3 gram)
- 2 eieren
- 2 gram zout
- 1 zakje vanillesuiker
Bereiding
- Meng de bloem, eieren, suikers, zout, boter en baking soda door elkaar en strooi hier ook de gehakte wal- en paranootjes doorheen.
- Voeg 250 gram Ruby chocolade aan het mengsel toe en laat het deeg een klein uurtje rusten in de koelkast. Plaats een stuk vershoudfolie over de kom.
- Verwarm de oven alvast voor op 180 graden en vorm van het deeg allemaal balletjes en leg deze op een vel bakpapier. Let erop dat je genoeg ruimte tussen de balletjes houdt.
- Bak de koekjes in ongeveer 10-11 minuten gaar en haal de koekjes uit de oven zodra ze een lekker bruin kleurtje beginnen te krijgen.
- Laat de koekjes afkoelen. Verwarm de overgebleven 50 gram Ruby chocolade totdat het vloeibaar genoeg is geworden om een ronde stip of mooi hartje te tekenen op de koekjes.
- Strooi tot slot een paar gehakte nootjes over de koekjes en laat de chocolade stevig worden. Dit gaat het snelst als je ze kort in de koelkast legt. Et voilà!
Beeld: Shutterstock
Eetsmakelijk!
Liefs, Bianca