We houden van roze, dat is duidelijk. En we houden van taart, dat is nog een ding dat erg duidelijk is. Dus, wat dacht je van een lekkere roze ombre taart? Deze taart loopt geleidelijk over van lichtroze naar donkerroze. Het lijkt een heel karwei om zo’n taart te maken, maar gelukkig valt dat reuze mee. Binnen een paar uurtjes zit jij lekker van deze taart te smikkelen. Kijk je mee naar het recept?
Wat heb je nodig?
- 500 gram boter
- 300 gram suiker
- 6 eieren
- 50 ml karnemelk
- 225 gram bloem
- 2 tl bakpoeder
- 100 gram maïszetmeel
- 500 gram poedersuiker
- 4 el room
- 1 potje kleurstof
- 1 tl vanille-extract
Hoe maak je het?
- Doe de suiker en 400 gram boter in een kom en klop dit tot een romige mix. Voeg daarbij de eieren één voor één toe en doe daar ook de karnemelk bij.
- Meng daarna in een andere kom het bakpoeder met de bloem en het maïszetmeel. Zeef dit mengsel boven het mengsel van de boter.
- Roer de mix goed door, wanneer je dit hebt gedaan kan je de vanillie-extract erbij doen.
- Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
- Daarna komt het belangrijkste deel: verdeel het beslag in 4 porties en doe bij elk bolletje iets meer kleurstof. Mix het goed. Je zal nu zien dat de ene bol donkerder is dan de ander.
- Vet de bakvormen in en bestuif ze met een beetje bloem. Doe daarna de porties in de bakvormen en strijk het beslag een beetje glad.
- Bak het in 25 minuten af. Mochten er maar twee vormen per keer in jouw oven kunnen, bak je daarna de overige porties af op dezelfde manier.
- Daarna gaan we door voor het glazuur: meng de boter met de poedersuiker en mix dit tot een crème. Doe hier ook weer een paar druppels vanille-extract bij en wat lepels room.
- Doe daarna een laagje glazuur op de stukken taart en stapel ze op elkaar. Zet de taart een uurtje in de koelkast, zodat hij kan opstijven.
- Haal de taart daarna uit de koelkast en doe een dunne laag over de buitenkant van de taart. Laat daarna de taart nog een uur in de koelkast opstijven en daarna? Smullen maar!
Beeld: Shutterstock
Liefs, Vera