Kun jij de dag niet beginnen of eindigen zonder een lekkere bak koffie, maar wil jij ook eens wat anders dan anders? Heb jij dan toevallig al kennisgemaakt met een red velvet latte? Dit is de koffievariant van jouw favoriete taartje. Mmm... Wist je dat je deze red velvet latte gemakkelijk zelfs kunt maken? Hieronder hebben we dit verrukkelijke recept voor je klaarstaan. Kijk je snel mee?
We zijn dol op red velvet. Niet alleen een red velvet taartje of cupcake gaat er zo in, maar wat dacht je van de pannenkoek variant? En nu net zo lekker, of misschien nog wel lekkerder, is deze red velvet latte. Dit is echt een feestje om op te drinken. Hieronder hebben we stap voor stap voor je klaarstaan wat er allemaal ingaat en hoe je het moet maken. Have fun!
(voor 1 glas)
x 60 ml espresso
x 150 ml volle melk
x 1,5 el perenroodsuiker van Van Vliet
x 30 ml slagroom
x 0,5 el bietensap
x 1 blokje witte chocola
x 0,5 red velvet koekje
1. Als eerste is het tijd om de melk aan de kook te brengen. Doe hier 1 eetlepel perenroodsuiker en 0,5 el bietensap bij. Zorg daarna met een melkopschuimer dat de melk schuim krijgt.
2. Zet ondertussen de espresso en schenk de melkmix daarbij.
3. Daarna is het tijd voor een lekkere grote toef slagroom.
4. Maak de red velvet latte helemaal af met een beetje witte chocoladeschaafsel, een beetje red velvet koekkruimel en de overige perenroodsuiker.
Enjoy!
Beeld: Shutterstock
Liefs, Vera