Hou je van taart en van dadels? Waarom maak je dan geen lekkere no bake dadeltaart klaar? Het is weer eens wat anders dan anders en ook nog eens heerlijk ook! Hieronder vertellen we je precies wat je nodig hebt en hoe je het maakt. Kijk je mee naar het recept voor dadeltaart?
Dadels zijn een goede bron van natuurlijke suikers, vezels, en essentiële vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, vitamine B6 en ijzer. Deze voedingsstoffen helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel, bevorderen een gezonde spijsvertering, en ondersteunen de werking van het hart en de spieren. Bovendien bevatten dadels antioxidanten die helpen bij het bestrijden van ontstekingen en het verbeteren van de hersenfunctie. Hun hoge vezelgehalte draagt ook bij aan een verzadigd gevoel. Zoals je kan lezen zijn dadels echt enorm gezond.
x 500 gram dadels zonder pit
x 200 gram haverkoekjes
x 75 gram geraspte kokos
x 250 gram roomboter
x 500 gram ongezouten noten
x 1 wortel
x 30 gram zonnebloempitten
x 1 ei
x 100 gram basterdsuiker
1. Snij de dadels in kleine reepjes, hak de noten grof en rasp de wortel.
2. Breek daarna de haverkoekjes in kleine stukjes.
3. Doe vervolgens in de springvorm bakpapier op de bodem en randen.
4. Smelt in een pannetje de boter samen met de basterdsuiker. Laat het op laag vuur oplossen.
5. Voeg wanneer het opgelost is het ei toe en roer tot het een gladde saus is.
6. Doe vervolgens de dadels, noten, geraspte wortel, zonnebloempitten en de geraspte kokos toe aan het botermengsel en roer het goed door.
7. Verdeel daarna het mengsel over de springvorm en zet het ongeveer 2,5 uur inde koelkast.
8. Snij het daarna in grove stukken en genieten maar!
Liefs, Vera
Beeld: Shutterstock