
Waar denk jij aan als je een mojito drinkt? Juist! Aan zon, zee, strand én vakantie. Deze twee variaties op de klassieke Cuban mojito zullen je zeker in de sferen brengen.
Het is ditmaal geen fashion food, maar een fashion drink waar ik voor heb gekozen. Gewoon, omdat het zomer is en we geen zin hebben om uren in de keuken te staan. Ik ben gek op Mojito's, het is het standaard drankje dat ik tijdens mijn vakantie drink. Een 'normale' Mojito bestaat uit rum, limoensap, rietsuiker, spuitwater, munt en ijs. Voor een beetje variatie ben ik op zoek gegaan naar Mojito's met een twist. Ter afwisseling van de normale cocktail. Eén Mojito met aardbei en watermeloen en de ander met kokos.
Aardbei watermeloen Mojito
Ingrediënten
- 1 tl suiker
- 15 tot 20 muntblaadjes
- 4 tl limoensap
- 700 gr watermeloen
- IJsklontjes
- 250 gr aardbeien (gehalveerd of in kwarten)
- 180 ml lichte rum (bijvoorbeeld Bacardi)
How to
Voeg de suiker, muntblaadjes en limoensap toe aan een grote kom. Stamp de muntblaadjes fijn met een muddler oftewel cocktail stamper of gebruik het uiteinde van een houten spatel. Vul de blender met de watermeloen en de aardbeien. Blend het nu tot een glad mengsel. Voeg het watermeloen- en aardbeimengsel toe aan de kom. Giet vervolgens de rum erbij en roer alles goed door elkaar. Serveer in gekoelde cocktailglazen.
Kokos Mojito
Ingrediënten
- 1/2 limoen
- 6 muntblaadjes
- 30 ml Ciroc Coconut Vodka
- 15 ml Malibu rum
- 30 ml ananassap
- 7 gr kokosnootcrème
- Scheutje sodawater
- Een blaadje munt en limoenrasp als garnering
How to
Stamp de muntblaadjes fijn met een cocktail stamper. Voeg alle ingrediënten bij elkaar, behalve het sodawater. Giet dit als laatste bovenop het drankje. Serveer in een gekoeld glas en garneer met munt en limoenrasp.
Voor welke variant ga jij? Laat het ons hieronder in een reactie weten en maak kans op een cadeaucard!
Bron: Baking with Basil en Haute Living
Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.
Inloggen OF