Ben jij ook zo dol op de combi van cheesecake en rood fruit? Het overheerlijke recept van deze prachtige roze cheesecake met frambozen vind je verderop in dit artikel. Begint je maag al te knorren?
Het woordje cheesecake (hoor je hem al roepen) laat ons al watertanden, laat staan dat iemand van de redactie de taart daadwerkelijk gaat bakken. Dan staan mijn collega's en ik al aan tafel te wachten, nog voordat de cheesecake de keuken heeft verlaten. Deze cheesecake met frambozen zouden we graag eens proberen, dus wie weet voelt een van mijn collega's zich geroepen om voor bakkertje te spelen. I'll wait...
Rooster de zonnebloempitten op een laag vuurtje. Laat ze afkoelen, doe ze in de blender en wacht totdat de pitten in kleine stukjes zijn gehakt. Voeg nu de dadels, kokosolie en zout toe aan de blender en mix dit totdat een plakkerige substantie ontstaat. Verdeel de substantie over vier of zes kleine pannetjes of bordjes en zet deze in de koelkast.
Pureer ondertussen de frambozen en voeg het limoensap en de honing hier aan toe. Doe dit in een grote kom, voeg de yoghurt of mascarpone toe en roer het geheel goed door elkaar. Breng het mengsel aan op de taartbodempjes en stop de taarten in de vriezer voor ongeveer anderhalf uur. Garneer de mini cheesecakes met een paar frambozen. De cheesecakes kan je direct serveren. Geniet ervan!
Bron: The Little Things
Liefs, Mariska