Of het nou een regenachtige zondag is, een snelle doordeweekse maaltijd of de ultieme guilty pleasure op een luie vrijdagavond: Mac ’n Cheese past áltijd. Check hieronder hoe je het zelf kunt klaarmaken.
Dit romige gerecht, vol met smeuïge kaas en die heerlijke hartige touch van knapperige bacon, is gewoon comfortfood op z’n best. Het mooie? Je kunt het net zo luxe maken als je zelf wilt, van simpel met cheddar tot over de top met meerdere kazen en extra toppings.
Nog zo’n reden waarom Mac ’n Cheese altijd scoort: je kunt het perfect van tevoren maken. Maak een grote ovenschaal op zondag en je eet er maandag en dinsdag ook nog van. Geen tijd om te koken? Vries gewoon een paar porties in en je hebt op elk moment een warme, cheesy maaltijd binnen handbereik. Even de oven in en je huis ruikt meteen alsof je uren in de keuken hebt gestaan.
Het leuke aan Mac ’n Cheese is dat het bij iedereen in de smaak valt. Kids zijn dol op de romige pasta, volwassenen houden van die hartige, cheesy smaak en met die krokante bacon erbovenop is het helemaal feest. Je kunt het ook makkelijk pimpen: voeg extra groenten toe voor een gezonde twist of maak ‘m extra spicy met chiliflakes of hot sauce.
En laten we eerlijk zijn: je hebt er niet eens veel voor nodig. Een paar simpele ingrediënten, een beetje liefde en je hebt een gerecht waar je tafelgenoten gegarandeerd blij van worden. Zet die ovenschaal maar alvast klaar, want deze Mac ’n Cheese met crispy bacon wil je meteen maken.
Maak extra en vries porties in voor later. Invriezen kan prima, gewoon goed afdekken en binnen 3 maanden opeten.
Liefs, Vera
Beeld: Shutterstock