Home / Lifestyle / Food /
Heerlijk recept: Mac 'n cheese met crispy bacon

Heerlijk recept: Mac 'n cheese met crispy bacon

Vera - 09-03-2025
Heerlijk recept: Mac 'n cheese met crispy bacon

Of het nou een regenachtige zondag is, een snelle doordeweekse maaltijd of de ultieme guilty pleasure op een luie vrijdagavond: Mac ’n Cheese past áltijd. Check hieronder hoe je het zelf kunt klaarmaken.

Mac 'n Cheese als comfortfood

Dit romige gerecht, vol met smeuïge kaas en die heerlijke hartige touch van knapperige bacon, is gewoon comfortfood op z’n best. Het mooie? Je kunt het net zo luxe maken als je zelf wilt, van simpel met cheddar tot over de top met meerdere kazen en extra toppings.

Perfect voor nu én later

Nog zo’n reden waarom Mac ’n Cheese altijd scoort: je kunt het perfect van tevoren maken. Maak een grote ovenschaal op zondag en je eet er maandag en dinsdag ook nog van. Geen tijd om te koken? Vries gewoon een paar porties in en je hebt op elk moment een warme, cheesy maaltijd binnen handbereik. Even de oven in en je huis ruikt meteen alsof je uren in de keuken hebt gestaan.

Mac 'n cheese voor jong en oud

Het leuke aan Mac ’n Cheese is dat het bij iedereen in de smaak valt. Kids zijn dol op de romige pasta, volwassenen houden van die hartige, cheesy smaak en met die krokante bacon erbovenop is het helemaal feest. Je kunt het ook makkelijk pimpen: voeg extra groenten toe voor een gezonde twist of maak ‘m extra spicy met chiliflakes of hot sauce.

Makkelijk, cheesy en altijd goed

En laten we eerlijk zijn: je hebt er niet eens veel voor nodig. Een paar simpele ingrediënten, een beetje liefde en je hebt een gerecht waar je tafelgenoten gegarandeerd blij van worden. Zet die ovenschaal maar alvast klaar, want deze Mac ’n Cheese met crispy bacon wil je meteen maken.

Recept: Mac ’n Cheese met crispy bacon

Deze Ingrediënten heb je nodig voor 4 personen

  • 300 gram macaroni
  • 150 gram geraspte cheddar
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 250 ml melk
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 150 gram bacon, in stukjes
  • Peper en zout
  • Optioneel: beetje mosterd of paprikapoeder voor extra smaak

Zo maak je mac 'n cheese zelf

  1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
  2. Bak de bacon in een droge pan knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Maak de kaassaus: smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en roer goed door. Giet langzaam de melk erbij terwijl je blijft roeren. Laat even indikken en voeg dan de geraspte kazen toe. Roer tot alles gesmolten is. Breng op smaak met peper, zout en eventueel een snufje mosterd.
  4. Meng de macaroni door de kaassaus en schep alles in een ovenschaal.
  5. Strooi de crispy bacon eroverheen en bak ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden tot de bovenkant goudbruin is.

Tip

Maak extra en vries porties in voor later. Invriezen kan prima, gewoon goed afdekken en binnen 3 maanden opeten.

Liefs, Vera

Beeld: Shutterstock

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Nieuws
placeholder image
Scoor nu de Instax Mini 12 met flinke korting bij...
07-03-2025 | Vera | 101 views | 0 likes
Trends / Interieur
placeholder image
Deze retro espressomachine van Lidl wil je in jouw...
05-03-2025 | Vera | 139 views | 1 like
Lifestyle / Food
placeholder image
Pindakaas-banaan-toast: snel en voedzaam ontbijt
03-03-2025 | Vera | 161 views | 0 likes