
Kun jij ook niet zonder slagroomsoesjes in je leven? Ze zijn ook zó lekker! Waarom zou je ze kopen als je ze ook zelf kunt maken? Dit is niet alleen net zo lekker, maar ook nog eens heel erg leuk om te doen! Hieronder leggen we je stap voor stap uit wat je nodig hebt om deze lekkere soesjes te maken. Kijk je mee?
WAT HEB JE NODIG?
(voor 20 soesjes)
x 70 gram bloem
x 60 ml volle melk
x 60 ml water
x 60 gram roomboter
x 2 eieren
x 400 ml slagroom
x 2 el fijne suiker
x 1 snufje zout
x poedersuiker
x spuitzak
HOE MAAK JE HET?
1. Doe de melk, het water en de roomboter met een snufje zout in een steelpan en breng het aan de kook.
2. Wanneer het bijna kookt haal je de melkmix van het vuur en voeg je de bloem toe. Roer dit goed en rustig door.
3. Zet de mix daarna weer op het vuur voor ongeveer 2 minuten. Je zal zien dat het veel dikker wordt.
4. Voeg daarna de eieren toe en zorg dat het opgenomen wordt in het deeg.
5. Maak daarna een bakplaat met papier klaar en doe het deeg in een spuitzak. Spuit 20 rondjes op de bakplaat. Hou hiervoor voldoende afstand, want de soesjes zullen nog uitzetten.
6. Bak ze daarna op 30 minuten gaar op 180 graden.
7. Daarna is het tijd voor de vulling! Klop de slagroom met wat suiker op. Maak een klein gaatje in de onderkant n spuit de slagroom erin.
8. Doe daarna wat poedersuiker over de soesjes en klaar ben je!
Enjoy!
Beeld: Shutterstock
Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.
Inloggen OF