Eet je het liefst wanneer je naar de snackbar gaat een lekkere frikandel en gooi je die thuis ook nog vaak in de frituurpan? Dan ga je deze taart waarschijnlijk ook wel waarderen. We hebben vandaag namelijk het recept voor een frikandeltaart voor je klaarstaan. Ja, je leest het goed. Dit keer geen zoete taarten, maar een lekkere hartige taart met frikandellen. Yummy!
Frikandellen zijn niet alleen lekker met mayonaise, ketchup en uitjes. Ze zijn ook verrukkelijk om te gebruiken voor een taart. Wij hebben hieronder het recept voor een frikandeltaart voor je klaarstaan. Zo lukt het je gemakkelijk om deze stap voor stap klaar te maken. Kijk je mee?
Wat heb je nodig?
x 1 pak bladerdeeg
x 7 frikandellen
x 1 ui
x 4 el curry
x 2 el roomboter
x 1 ei
En zo maak je deze verrukkelijke frikandeltaart!
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet ondertussen de vorm in met wat roomboter en leg het deeg in de vorm. Prik wat gaatjes in de bodem zodat de bodem lekker luchtig wordt.
2. Bak vervolgens de bodem 10 minuten voor.
3. Frituur ondertussen de frikandellen. Doe dit heel kort (ongeveer 2 minuten). Ze zullen daarna verder bakken in de oven.
4. Wanneer de frikandellen een beetje zijn afgekoeld kun je ze in stukjes snijden. Snij ook een ui in stukjes.
5. Mix de stukjes frikandel en ui met de curry en doe deze mix erbij in de bakvorm.
6. Maak van het bladerdeeg wat reepjes en bedek de bovenkant van de taart daarmee.
7. Besmeer daarna de bovenkant van de taart met ei en bak de vlaai vervolgens in 30 minuten af.
8. En daarna? Aanvallen maar!
Beeld: Instagram Patisserie Capurro
Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.
Inloggen OF