Wil jij een makkelijke maar heerlijke taart maken? Probeer de aardbeien kwarktaart! En dan niet zo een uit een pakje, maar een verse! Het recept vind je hieronder en je bent binnen 45 minuutjes klaar! Alvast eetsmakelijk!
45 min + 4 uur wachten
Alle boodschappen en materialen bij de hand? We gaan beginnen! En voordat je het weet staat jouw kwarktaart op tafel. Het duurt namelijk maar 45 minuten om deze te maken. Vervolgens laat je 'm 4 uur in de koelkast rusten.
De eerste stap voor deze heerlijke kwarktaart is de bodem. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en maal het fijn met de mixer.
Vergeet niet de bodem van de springvorm te bekleden met bakpapier. Als je dit niet doet, blijft de onderkant van de taart plakken aan de plaat van de springvorm en krijg je ‘m niet makkelijk overgezet op een mooi bord.
Verdeel het mengsel van dadels, kokosolie, walnoten en havermout over de bodem en druk deze goed aan met een lepel. Zet vervolgens de springvorm in de koelkast.
Maal of pureer ca. 250 gr aardbeien en bewaar er een paar voor de garnering.
Doe vervolgens de aardbeienpuree in een pannetje en verwarm dit.
Week de rundergelatine in koud water en roer deze door de aardbeienpuree. Laat het mengsel iets afkoelen.
Nu gaan we met de kwark aan de slag. Doe de kwark in een kommetje en mix de gepureerde aardbeien er door. Gooi wat vanille uit het vanillestokje erbij en roer het samen met de honing.
Giet het mengsel nu over de bodem die je zojuist klaar hebt gemaakt en laat de taart minimaal 4 uur goed opstijven in de koelkast.
Versier de taart met de overgebleven aardbeien en wat blauwe bessen. Je kunt ook wat pure chocolade over de bovenkant strooien.
Beeld: Shutterstock, Giphy
Liefs, Bianca