19 januari 2019 14:00 door: Bianca

Recept: Taart kan ook gezond zijn. Kijk maar naar deze kwarktaart 

Wil jij een makkelijke maar heerlijke taart maken? Probeer de aardbeien kwarktaart! En dan niet zo een uit een pakje, maar een verse! Het recept vind je hieronder en je bent binnen 45 minuutjes klaar! Alvast eetsmakelijk!

Duur 

45 min + 4 uur wachten

Ingrediënten

  • 800 gr magere kwark
  • 300 gr aardbeien
  • 1 vanillestokje
  • 5 eetlepels natuurlijke honing 
  • 8 blaadjes rundergelatine
  • Blauwe bessen en pure chocolade voor garnering

Bodem

  • 45 gr walnoten
  • 80 gr havermout
  • 130 gr dadels (zonder pit)
  • 40 gr kokosolie (gesmolten)

Materialen

  • Keukenmachine (of kom + handmixer)
  • Springvorm ca 22 cm
  • Bakpapier

Aan de slag!

Alle boodschappen en materialen bij de hand? We gaan beginnen! En voordat je het weet staat jouw kwarktaart op tafel. Het duurt namelijk maar 45 minuten om deze te maken. Vervolgens laat je 'm 4 uur in de koelkast rusten. 

Stap #1

De eerste stap voor deze heerlijke kwarktaart is de bodem. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en maal het fijn met de mixer. 

 

Stap#2

Vergeet niet de bodem van de springvorm te bekleden met bakpapier. Als je dit niet doet, blijft de onderkant van de taart plakken aan de plaat van de springvorm en krijg je ‘m niet makkelijk overgezet op een mooi bord. 

 

Stap #3

Verdeel het mengsel van dadels, kokosolie, walnoten en havermout over de bodem en druk deze goed aan met een lepel. Zet vervolgens de springvorm in de koelkast. 

 

Stap #4

Maal of pureer ca. 250 gr aardbeien en bewaar er een paar voor de garnering. 

 

Stap #5 

Doe vervolgens de aardbeienpuree in een pannetje en verwarm dit. 

 

Stap #6

Week de rundergelatine in koud water en roer deze door de aardbeienpuree. Laat het mengsel iets afkoelen. 

 

Stap #7

Nu gaan we met de kwark aan de slag. Doe de kwark in een kommetje en mix de gepureerde aardbeien er door. Gooi wat vanille uit het vanillestokje erbij en roer het samen met de honing.

 

Stap #8

Giet het mengsel nu over de bodem die je zojuist klaar hebt gemaakt en laat de taart minimaal 4 uur goed opstijven in de koelkast. 

 

Stap #9

Versier de taart met de overgebleven aardbeien en wat blauwe bessen. Je kunt ook wat pure chocolade over de bovenkant strooien.

Beeld: Shutterstock, Giphy

Enjoy!

Liefs, Bianca


Tags:
Laat een comment achter

Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.

Inloggen OF
Dochters van zeurende moeders zijn succesvoller
Kon jouw moeder vroeger (of stiekem nog steeds) heel wat zeuren? Of het nou om je …»
Dingen die je kan doen in de zomer als je blut bent
In de zomer zijn er zoveel leuke dingen om te doen. Lekker op strandvakantie gaan, …»
Gifgroene chocoladeletter voor jouw stoutste vriend
Dit jaar krijgen ook ‘stoute mensen’ een chocoladeletter. Namelijk deze …»
Waarom jouw sarcasme je siert 
Sarcastische humor is heerlijk om te hebben. Droge grappen maken en er een serieus …»
Hotspot: Chocolate Company
Chocoladeliefhebbers opgelet: Chocolate Company heeft een vestiging in …»
6X lakleren rokjes die jij nu wil shoppen!
Dit seizoen gooien we de 80's en de 90's lekker door elkaar en we love it. …»
Recept: deze witte sangria is perfect om te drinken op een w…
Ooooh, wat hadden we nu graag onder de Spaanse zon gezeten met een glas verrukkelijke …»
Make-up alert! Dit KitKat oogschaduw palet wil je hebben
Gaat er geen dag voorbij dat je niet naar make-up tutorials kijkt? Groeit jouw make-up …»
Gespot: de mooiste tassen van de straat
Wij zijn dol op eye catching tassen en de afgelopen Fashion Weeks hebben we weer …»
Last van nachtmerries? Dit is wat ze echt betekenen
Nachtmerries zijn al naar genoeg, midden in de nacht wakker schrikken met het …»
8 X Leuke cadeautjes voor kleine geluksmomentjes
Bij kleine geluksmomenten in het leven mag ook best even worden stilgestaan, vindt …»
Cheesecake met een bodem van kruidnoten
Morgen gaan we allemaal weer Sinterklaas vieren. Misschien dit jaar niet zo groot …»
Deze heerlijke paaseitjes wil je niet missen!
Pasen komt steeds dichterbij en de paaseitjes vliegen de winkels uit. Die …»
Fashionlab backstage: Esther's outfit-stress voor evenemente…
Werken voor Fashionlab heeft allemaal te gekke voordelen. Naast dat je heel veel …»
Was je haar met champagne en het resultaat zal je verbazen
Een beetje raar klinkt het wel, niet? Je haar wassen met champagne... …»
Hooray! Dit is de winnaar van de giftcard van oktober
Heb je de afgelopen maand een comment achtergelaten onder een van onze artikelen? …»
Kortingscode

Cookies op Fashionlab.nl

Fashionlab.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies en verwante technieken voor de volgende doeleinden:

Voor bovenstaande functies is het plaatsen van cookies noodzakelijk. Ook kunnen er via embedded content eventueel cookies van derde partijen op uw computer geplaatst worden.

Lees meer op https://fashionlab.nl//privacy
top