Oh my... We hebben weer zo'n goddelijk, overheerlijk en ook nog eens makkelijk recept voor je gevonden! Eten op eigen risico, want deze chocolade lava cake is niet alleen een lust voor het ook, maar ook nog eens een grote caloriebom. Het chocoladecakeje is makkelijk te maken en als je er een vorkje in prikt, zal er gesmolten chocolade uit lopen. Yum!
Begin je al te kwijlen? Wacht daar nog heel even mee, want als je hoort hoe snel deze chocolade lava cakejes gemaakt zijn, ren je waarschijnlijk meteen naar de winkel voor de ingrediënten. Zet het volgende maar op je boodschappenlijstje: 115 gram pure chocolade, 2 eetlepels ongezouten boter en een beetje extra, 2 eetlepels suiker en een beetje extra, 2 grote eieren, 2 eetlepels bloem, een snufje zout.
Verwarm de oven voor op zo'n 215 graden en vet twee glazen schaaltjes ter grootte van je hand dik in met het extra beetje boter (zo'n halve eetlepel per bakje). Gebruik de extra suiker om de boter mee te bedekken door een kleine lepel suiker per bakje te gebruiken. Doe de suiker in het schaaltje en beweeg deze totdat de suiker alle boter bedekt, dus ook de zijkanten.
Smelt vervolgens de chocolade in de magnetron en zet dit even opzij. Pak er een andere kom bij en mix hierin de boter met de suiker tot een pasta en voeg daarna beide eieren toe. Mix nogmaal alles door elkaar totdat het lijkt alsof je beslag een schuimlaag krijgt en voeg dan de bloem en het zout toe en mix tot je een glad beslag hebt. Roer met een spatel van rubber 1/3 van de gesmolten chocolade door het beslag en doe daarna pas de rest van de chocolade erbij. Meng alles tot een glad chocolademengsel en vul vervolgens de glazen schaaltjes hiermee. Bak ze zo'n elf minuten, maar houd ze goed in de gaten. Als de zijkanten los gaan laten en de bovenkant niet meer zacht is zoals op onderstaande foto, zijn ze al klaar.
Laat de cakejes zo vijf minuten staan en draai de schaaltjes vervolgens om zodat het cakeje op een bordje komt te staan. Geef met je vlakke hand een tik op de onderkant van het schaaltje (en dus tegen de onderkant van het cakeje) zodat de cake gemakkelijk uit het schaaltje op het bord valt. En klaar is je chocolade lava cake. Easy-peasy, toch? Serveer 'm meteen, want nu is 'ie nog lekker warm. Je kan er nog een bolletje ijs bij doen, alleen wat poedersuiker overheen strooien of bijvoorbeeld garneren met vers fruit. Enjoy!
Bron: Buzzfeed
Liefs, Laurien