Ben jij ook zo dol taart en gaat dan vooral je voorkeur uit naar Red Velvet cake? Dan moet je deze cheesecake ook eens proberen te maken. Wedden dat je die lekker vindt? Bij het zien van de plaatjes loopt bij ons in ieder geval het water al in de mond. Je kunt hieronder het recept lezen en we leggen per punt uit wat je moet doen om deze lekkere Red Velvet cheesecake te kunnen maken. Handig, toch?
Wij zijn hier op de redactie best wel fan van taarten bakken én eten. Het liefst maken we dan ook elke week een andere taart. Deze Red Velvet cheesecake stond nu bovenaan ons lijstje. Hoe je het maakt? Dat zie je hieronder.
Wat heb je nodig voor de Red Velvet bodem?
1 el witte wijnazijn
250 ml volle melk
225 gram bloem
2 grote eieren
1 tl zout
1 el cacao
270 gram kristalsuiker
2 el maizena
2 dl zonnebloemolie
2 el rode kleurstof
Wat heb je nodig voor de cheesecakelaag?
150 gram kristalsuiker
2 grote eieren
1 el bloem
1,5 dl zure room
600 gram Philadelphia
1 el citroen sap + een beetje geraspte schil
Wat heb je nodig voor de frosting?
300 gram Philadelphia
3 dl slagroom
120 gram poedersuiker

Hoe maak je het?
- Vet twee grote bakvormen in en bestuif ze met bloem. Meng daarna de melk en azijn in een kom. Laat deze mix een halfuurtje staan zodat het wat dikker is geworden.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. Zeef daarna de cacao, bloem, zout, maizena en suiker in een kom. Klop daarna de eieren, olie, de kleurstof en het mengel met de melk en meng de droge ingrediënten er doorheen.
- Verdeel daarna het beslag over alle twee de vormen en bak de bodems in een halfuurtje gaar.
- Voor de cheesecakelaag verwarm de de oven als eerste voor op 160 graden. Klop de Philadelphia, citroensap en citroenschil, suiker goed door elkaar en voeg ook de eieren nog toe. Voeg daarna de zure room en bloem toe. Roer goed door en giet het beslag in een met bakpapier bekleedde vorm.
- Bak de cheesecake in 50 minuten af en laat hem daarna helemaal afkoelen in de vorm. Zet ‘m daarna voor een uur of twee in de diepvries, zo wordt de cheesecake lekker stevig.
- Meng voor de frosting de Philadelphia en poedersuiker in een kom. Klop de room op en meng het daarna door het Philadelphiamengsel. Zo heb je de ideale frosting!
Hoe zet je de taart in elkaar?
- Leg de Red Velvet bodem op een taartschaal, leg daarop de cheesecakelaag die je net uit de vriezer hebt gehaald. Leg de volgende Red Velvet bodem erop en laat vervolgens de taart afgedekt staat totdag de cheesecakelaag ontdooid is.
- Bedek daarna de hele taart met een lekkere laag frosting en zet de taart voor 20 minuutjes in de koelkast. En daarna? Eten maar!
Enjoy!
Beelden: Shutterstock
Liefs, Vera