19 mei 2017 10:00 door: Vera

Recept voor heerlijke cinnamon buns

Wat houden we toch van lekkernijen én van het maken daarvan. Niets is leuker en lekkerder dan zelf dingen maken en zodra het uit de oven komt ze gelijk te kunnen eten. Verser kan niet! Wij hebben ook deze week weer een heerlijk recept voor je die je zeker op je lijstje moet zetten om te maken. Deze week gaan we voor cinnamon buns. Kijk je mee naar dit lekkere recept? Je checkt ‘m hieronder!

Wat heb je nodig?
(Voor 10 buns)

  • 400 gram bloem
  • 180 ml melk
  • 140 gram boter
  • 4 el suiker
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 60 ml water
  • 1 ei
  • 1 el kaneel
  • 175 gram bruine basterdsuiker

Hoe maak je het?

  1. Laat als eerste de boter goed smelten in een pannetje. Haal de boter van het vuur als het goudbruin is. Laat het daarna een beetje afkoelen.
  2. Verwarm de melk in de magnetron en voeg hier 5 eetlepels van de boter aan toe. Mix dit goed.
  3. Doe daarna in een kom de bloem mét het zakje gedroogde gist en suiker. Als je dit hebt gemixt kun je ook het water, ei en de melk toevoegen. Kneed deze mix goed en laat het als het een stevig deeg is geworden het voor een kwartiertje rusten.
  4. Vervolgens rol je het deeg uit en bestrijk je het met de rest van de boter. Hou hiervan nog een klein beetje over. Meng daarna de suiker en kaneel en strooi dit over het deeg heen.
  5. Rol daarna het deeg op en zorg ervoor dat het een dikke rol wordt. Snij daarna de rol in 10 stukken.
  6. Leg de buns daarna in een ovenschaal en laat ze even voor een uurtje rijzen. Je zal zien dat ze dan al twee keer zo groot zijn geworden!
  7. Doe daarna de rest van de gesmolten boter over de broodjes en bak ze in 20 minuten af op 190 graden in de oven.

Enjoy! 

Beelden: Shutterstock

Liefs, Vera

Tags:
Laat een comment achter

Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.

Inloggen OF
Jummie! In Rotterdam kun je terecht voor een High Gin
Ben jij dol op een high tea met je vriendinnen of moeder, maar vind je die liters …»
Vergeet Nutella: er bestaat nu smeerbare Oreo spread
Echt vergeten kunnen we Nutella natuurlijk nooit. Want hallo, is er iets beters …»
Yes! Er komt alcohol op de markt waar je geen kater van krij…
Ben jij ook dol op een glas wijn, lekker koud biertje of een spannende cocktail? …»
Bizar of handig? Wasabi voor volle lippen
Je houdt ervan of je haat het echt: wasabi. Wij vinden het heerlijk bij onze sushi, …»
Waarom het zo fijn is om naast je lover wakker te worden
Mijn lievelingsdag is toch echt de zondag, omdat alles kan en mag. Je kunt er voor …»
Yay or Nay: De grote oorringen zijn back!
Bijna elke vrouw heeft wel gaatjes in haar oren. Waar sommige meiden voor minimalistische …»
Nieuwste hype: Tatoeage in oksel
Ben jij inmiddels ook een beetje verslaafd geraakt aan tatoeages? Misschien is deze …»
Zo kun je buikvet verliezen zonder te sporten
Iedereen wil een strakke buik, toch? Niemand heeft zin om, zeker in de zomer, …»
Inspiratie nodig? Dit zijn de beste summer date ideeën
Heb jij geen idee wat je met je date/lover moet gaan doen in de zomer, maar wil …»
10X dingen die zelfverzekerde mensen nooit doen
Op de basisschool of middelbare school was er altijd wel een klasgenootje die ontzettend …»
Goed nieuws voor alle bierdrinkers onder ons: bier helpt je …
Tik jij tijdens een festival, of een avondje in de kroeg de nodige biertjes weg? …»
Yay or Nay: Jeans zonder kruis
Vond jij de jeans met doorzichtige knieën al bizar om te zien? Dan hebben we …»

Cookies op Fashionlab.nl

Fashionlab.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies en verwante technieken voor de volgende doeleinden:

Voor bovenstaande functies is het plaatsen van cookies noodzakelijk. Ook kunnen er via embedded content eventueel cookies van derde partijen op uw computer geplaatst worden.

Lees meer op https://fashionlab.nl//privacy
top