19 mei 2017 10:00 door: Vera

Recept voor heerlijke cinnamon buns

Wat houden we toch van lekkernijen én van het maken daarvan. Niets is leuker en lekkerder dan zelf dingen maken en zodra het uit de oven komt ze gelijk te kunnen eten. Verser kan niet! Wij hebben ook deze week weer een heerlijk recept voor je die je zeker op je lijstje moet zetten om te maken. Deze week gaan we voor cinnamon buns. Kijk je mee naar dit lekkere recept? Je checkt ‘m hieronder!

Wat heb je nodig?
(Voor 10 buns)

  • 400 gram bloem
  • 180 ml melk
  • 140 gram boter
  • 4 el suiker
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 60 ml water
  • 1 ei
  • 1 el kaneel
  • 175 gram bruine basterdsuiker

Hoe maak je het?

  1. Laat als eerste de boter goed smelten in een pannetje. Haal de boter van het vuur als het goudbruin is. Laat het daarna een beetje afkoelen.
  2. Verwarm de melk in de magnetron en voeg hier 5 eetlepels van de boter aan toe. Mix dit goed.
  3. Doe daarna in een kom de bloem mét het zakje gedroogde gist en suiker. Als je dit hebt gemixt kun je ook het water, ei en de melk toevoegen. Kneed deze mix goed en laat het als het een stevig deeg is geworden het voor een kwartiertje rusten.
  4. Vervolgens rol je het deeg uit en bestrijk je het met de rest van de boter. Hou hiervan nog een klein beetje over. Meng daarna de suiker en kaneel en strooi dit over het deeg heen.
  5. Rol daarna het deeg op en zorg ervoor dat het een dikke rol wordt. Snij daarna de rol in 10 stukken.
  6. Leg de buns daarna in een ovenschaal en laat ze even voor een uurtje rijzen. Je zal zien dat ze dan al twee keer zo groot zijn geworden!
  7. Doe daarna de rest van de gesmolten boter over de broodjes en bak ze in 20 minuten af op 190 graden in de oven.

Enjoy! 

Beelden: Shutterstock

Liefs, Vera

Tags:
Laat een comment achter

Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.

Inloggen OF
Frikansushi is dé nieuwe foodtrend!
Kun jij soms ook niet kiezen tussen sushi of een lekkere frikandel? Dat moeten meer …»
Een string dragen blijkt slecht voor je gezondheid
De ene vrouw vindt het heerlijk zitten, de ander haat zo’n touwtje tussen …»
De haarkleur van herfst 2017: Aubergine
Ben je jouw blonde of bruine haar helemaal zat en is het tijd voor een kleine make-over? …»
Yummy! Recept voor pizza nachos
Het weekend is nog maar net afgelopen, maar toch hebben we weer een heerlijke snack …»
5 redenen waarom je de film Everything, Everything moet zien
Romantische films, daar houden wij wel van op de redactie. Gelukkig is er gisteren …»
De mooiste make-up trends voor herfst/winter 2017
Ben jij gek op make-up en het uitproberen van nieuwe stijlen en looks? Dan zit je …»
Beauty tip: zo maak je nonchalante krullen
Ben je niet gezegend met een bos mooie krullen of een prachtige slag in je haren? …»
GAAF: Vanaf nu kun je ook vóór werktijd uitgaan!
Tuurlijk kun je tot een uur of 8 á 9 in je bed blijven meuren om vervolgens …»
Op vakantie naar Italië? Dit moet je weten
Iedereen om mij heen is wel eens in Italië geweest. Het is niet voor niets …»
Deze prosecco donuts moet je proberen: ze zijn vanaf vandaag…
Heb jij ook zo’n lekker weekend gehad en kijk jij ook altijd op naar de maandag? …»
9 dingen die je herkent als je gaat afstuderen
Afstuderen, aan de ene kant heerlijk want dan ben je bijna klaar met je studie, …»
Deze dingen herken je als je ouder wordt
Bij ons op de redactie zeggen we het minimaal één keer in de …»

Cookies op Fashionlab.nl

Fashionlab.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies en verwante technieken voor de volgende doeleinden:

Voor bovenstaande functies is het plaatsen van cookies noodzakelijk. Ook kunnen er via embedded content eventueel cookies van derde partijen op uw computer geplaatst worden.

Lees meer op https://fashionlab.nl//privacy
top