Home / Lifestyle / Food /
Recept: churros met chocolade dipsaus

Recept: churros met chocolade dipsaus

Mariska - 08-06-2014
Recept: churros met chocolade dipsaus

Een Spaans recept om vanaf nu nooit meer te vergeten: churros. Lekker 's middags als tussendoortje of 's avonds als snack voor de late avondtrek. Ik heb het vroeger eens gegeten en ga het zeker binnenkort eens maken, want het is weer fashion food om je vingers bij af te likken.

Gefrituurde deegstengels... Het klinkt niet lekker, maar ik kan je vertellen dat deze van oorsprong Spaanse lekkernij overheerlijk is. Vooral van de combinatie met een warme chocoladesaus gaat mijn hartje sneller kloppen. Daarnaast is het heel makkelijk te bereiden, dus perfect voor een zondagochtend zoals deze. Trek je schort uit de kast en sla aan het bakken, heb je iets lekkers om mee te nemen naar het park of het strand vanmiddag! Ga je vandaag bbq'en? Maak dan de banaan gevuld met chocolade en karamel.

Ingrediënten churros

  • 100 gram plus 1 ½ eetlepel suiker (gescheiden)
  • 1 ½ theelepel kaneelpoeder
  • 250 mililiter water
  • ½ theelepel zout
  • 2 eetlepels plus 2 liter plantaardige olie (ook gescheiden houden)
  • 147 gram bloem

Ingrediënten chocolade dipsaus

  • 100 gram pure chocolade, in stukjes
  • 110 gram slagroom

Overige Benodigdheden

  • Spuitzak van kunststof
  • Spuitmondje
  • Frituurpan
     

How to: Churros

Meng 100 gram suiker en de kaneel in een ondiepe kom. Leg wat keukenpapier op een bord. Pak nu een kleine steelpan en voeg hierin het water, 1 ½ eetlepel suiker, zout en 2 eetlepels olie toe. Breng het geheel aan de kook, roer het goed door en verwijder de pan van het vuur. Meng alles vervolgens door elkaar, totdat het een bol vormt. Vul de frituurpan met olie. Let op dat je er niet te veel in doet. Verhit de frituurolie nu tot 185 graden. Doe het deeg in de spuitzak en maak slierten van ongeveer 10 centimeter. Frituur er per keer twee of drie en wacht totdat de churros goudbruin zijn. Laat ze twee minuten uitlekken op het bord met keukenpapier en rol ze daarna door de kaneel en suiker.

How to: chocoladesaus

Doe de stukjes chocolade in een kom. Verwarm de slagroom in een pan (laat het niet koken). Giet de slagroom over de chocolade en wacht een minuut. Roer alles door elkaar. Serveer de dipsaus los van de churros. Eet smakelijk!

Bron: Just a Taste

Liefs, Mariska

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Beauty / Health
placeholder image
5 x leuke sporten om in de zomer te doen
26-07-2024 | Vera | 33 views | 0 likes
Lifestyle / Trends
placeholder image
Budget topper: minimalistische serviesset van Acti...
24-07-2024 | Vera | 133 views | 0 likes
Lifestyle / Food