Home / Lifestyle / Food /
Recept: chocolade-hazelnoot oliebollen met Nutella topping

Recept: chocolade-hazelnoot oliebollen met Nutella topping

Laurien - 30-12-2014
Recept: chocolade-hazelnoot oliebollen met Nutella topping

Bij oudejaarsavond horen traditiegetrouw zachte, dampende oliebollen, het liefst vers gebakken. Vandaag geven we de klassieke oliebol een zoete twist en gaan we voor oliebol anders door er ons favoriete smeerseltje aan toe te voegen: Nutella. Bak morgen deze chocolade-hazelnoot oliebollen met Nutella topping en je bent de ster van elk feestje.

Nutella fans als we zijn kunnen we natuurlijk niet zonder de smeerbare chocoladehazelnootpasta het jaar afsluiten. No, no, zonder Nutella geen feestje. En dus staan wij morgen in de kou Nutella oliebollen te bakken om deze op oudejaarsavond uit te delen en op te eten. Detoxen doen we volgende week wel weer. Voor deze chocolade-hazelnoot oliebollen met Nutella topping volg je het basisrecept voor klassieke oliebollen en daar voeg je maar een paar extra ingrediënten aan toe.

Op je boodschappenlijstje

Om deze Nutella oliebollen te kunnen maken haal je de volgende ingrediënten in huis (voor ongeveer 25 stuks): een ei, 500 ml melk, 500 gr bloem, een zakje gedroogde gist, 1 tl suiker, 1 tl kaneel, 1 tl zout, olie om in te frituren, poedersuiker, 1 el cacaopoeder, 100 gr fijngehakte hazelnoten, een pot Nutella. Pak een beslagkom en schep de gist, suiker, kaneel, cacaopoeder en het zout door de bloem. Klop het ei los en roer dit samen met de melk door het bloemmengsel tot een glad beslag ontstaat en voeg de hazelnoten toe. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag een uurtje op een warme plaats rijzen.

Oliebollen bakken

Als de olie in je frituurpan is verhit tot 175°C kan je beginnen met bakken. Het makkelijkste is om met een ijslepel uit het oliebollenbeslag bolletjes te scheppen en deze in de hete olie te laten glijden. Bak vier tot vijf oliebollen tegelijkertijd en draai ze halverwege even om, na ongeveer vijf minuten zijn je oliebollen gaar. Bestrooi ze met suiker zodra je ze uit de pan gehaald hebt en laat ze afkoelen.

Nutella oliebollen

Als je chocolade-hazelnoot oliebollen zijn afgekoeld, begint het leukste werk: het toevoegen van de Nutella topping. Je kunt nu twee dingen doen: snijd je oliebollen doormiddel, smeer er een flinke laag Nutella op en plak ze weer aan elkaar of doop een bol in de (enigszins verwarmde) Nutella en bestrooi met fijngehakte hazelnoten voor de ultieme Nutella oliebol. Afwisselen vinden we natuurlijk ook prima. Happy New Nutella Year!

Beeld: Pinterest

Liefs, Laurien

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Trends
placeholder image
Budget topper: minimalistische serviesset van Acti...
24-07-2024 | Vera | 118 views | 0 likes
Lifestyle / Food
Lifestyle / Love & Life
placeholder image
7x Budget zomeractiviteiten voor een onvergetelijk...
18-07-2024 | Vera | 66 views | 0 likes