30 december 2014 14:00 door: Laurien

Recept: chocolade-hazelnoot oliebollen met Nutella topping

Bij oudejaarsavond horen traditiegetrouw zachte, dampende oliebollen, het liefst vers gebakken. Vandaag geven we de klassieke oliebol een zoete twist en gaan we voor oliebol anders door er ons favoriete smeerseltje aan toe te voegen: Nutella. Bak morgen deze chocolade-hazelnoot oliebollen met Nutella topping en je bent de ster van elk feestje.

Nutella fans als we zijn kunnen we natuurlijk niet zonder de smeerbare chocoladehazelnootpasta het jaar afsluiten. No, no, zonder Nutella geen feestje. En dus staan wij morgen in de kou Nutella oliebollen te bakken om deze op oudejaarsavond uit te delen en op te eten. Detoxen doen we volgende week wel weer. Voor deze chocolade-hazelnoot oliebollen met Nutella topping volg je het basisrecept voor klassieke oliebollen en daar voeg je maar een paar extra ingrediënten aan toe.

Op je boodschappenlijstje

Om deze Nutella oliebollen te kunnen maken haal je de volgende ingrediënten in huis (voor ongeveer 25 stuks): een ei, 500 ml melk, 500 gr bloem, een zakje gedroogde gist, 1 tl suiker, 1 tl kaneel, 1 tl zout, olie om in te frituren, poedersuiker, 1 el cacaopoeder, 100 gr fijngehakte hazelnoten, een pot Nutella. Pak een beslagkom en schep de gist, suiker, kaneel, cacaopoeder en het zout door de bloem. Klop het ei los en roer dit samen met de melk door het bloemmengsel tot een glad beslag ontstaat en voeg de hazelnoten toe. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag een uurtje op een warme plaats rijzen.

Oliebollen bakken

Als de olie in je frituurpan is verhit tot 175°C kan je beginnen met bakken. Het makkelijkste is om met een ijslepel uit het oliebollenbeslag bolletjes te scheppen en deze in de hete olie te laten glijden. Bak vier tot vijf oliebollen tegelijkertijd en draai ze halverwege even om, na ongeveer vijf minuten zijn je oliebollen gaar. Bestrooi ze met suiker zodra je ze uit de pan gehaald hebt en laat ze afkoelen.

Nutella oliebollen

Als je chocolade-hazelnoot oliebollen zijn afgekoeld, begint het leukste werk: het toevoegen van de Nutella topping. Je kunt nu twee dingen doen: snijd je oliebollen doormiddel, smeer er een flinke laag Nutella op en plak ze weer aan elkaar of doop een bol in de (enigszins verwarmde) Nutella en bestrooi met fijngehakte hazelnoten voor de ultieme Nutella oliebol. Afwisselen vinden we natuurlijk ook prima. Happy New Nutella Year!

Beeld: Pinterest

Liefs, Laurien

Tags:
Laat een comment achter

Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.

Inloggen OF
Proost: Vrouwen die alcohol drinken leven langer
Af en toe een lekker cocktailtje of een wijntje, daar zeggen wij echt geen …»
Bewezen: van mannen krijg je stress
Je hebt ze rondlopen op je werk en je hebt er misschien ook nog eentje thuis zitten: …»
Weg met die nagelknipper: Lange teennagels zijn een hit
Ga jij je ook altijd irriteren wanneer je teennagels iets te lang worden? Zet die …»
Ha! Goed nieuws voor vrouwen met dikke billen
Sommige meiden zijn nou eenmaal gezegend met een volle bilpartij. Naast dat het …»
Jummie! In Rotterdam kun je terecht voor een High Gin
Ben jij dol op een high tea met je vriendinnen of moeder, maar vind je die liters …»
10 tekenen dat je écht toe bent aan vakantie
Soms heb je even een pauze nodig. Je staat stijf van de spanning en je bent heel …»
Last van bindingsangst? Deze dingen herken je zeker en dit k…
Een relatie? Jou niet gezien. Iemand leuk vinden gaat nog net aan, maar een …»
Dit herkent iedereen die enorm veel van lekker eten houdt, m…
Ben jij ook zo’n lekkerbek? Het liefst eet jij non-stop, 24/7. Jij ontbijt …»
Bikini trends 2018: de mooiste bikini’s op een rij
Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het zoeken van een mooie bikini, want voor …»
Gedachtes die je hebt als je bij Zara gaat winkelen
Iedereen van onze leeftijd is dol op de Zara, dat kan bijna niet anders. Ze …»
Wil jij altijd op vakantie? Met deze beroepen heb jij de mee…
Ben jij ook zo'n type die na de eerste dag werken na de vakantie alweer vakantie …»
Dit zijn de beste smaakcombinaties op je kaasplankje
Het gaat toch niets boven een kaasplankje op zijn tijd. Maar hoe maak je nou echt …»

Cookies op Fashionlab.nl

Fashionlab.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies en verwante technieken voor de volgende doeleinden:

Voor bovenstaande functies is het plaatsen van cookies noodzakelijk. Ook kunnen er via embedded content eventueel cookies van derde partijen op uw computer geplaatst worden.

Lees meer op https://fashionlab.nl//privacy
top