Bedenk voor deze verrukkelijke donuts snel een excuus om ze te maken, want ik durf bijna te wedden dat je na het lezen van dit fashion food recept naar de supermarkt rent om de ingrediënten te kopen.
Oké, af en toe mag je jezelf best eens kietelen (verwennen dus). Of je jezelf nu beloont met een nieuwe kleding, luxe make-up of een heerlijke donut met chocola, dat maakt niet uit. Je hebt het soms gewoon nodig. Daar zijn we het allemaal mee eens. Vandaar dus ook dit goddelijke chocolade donut recept met bloedsinaasappel glazuur. Kan je de verleiding nog weerstaan?
Verwarm de oven voor op 165 graden en spuit de donutpan in met een anti-aanbakspray. Voeg alle droge donut ingrediënten samen in een middelgrote kom. Pak een grote maatbeker en voeg hier de karnemelk, eieren en vanille aan toe. Voeg de inhoud van de kom en de maatbeker samen en giet hier de gesmolten kokosolie overheen. Roer het geheel goed door. Vul de donutpan met het deeg en bak deze 10 minuten. Laat ze meteen afkoelen op een rek.
Doe alle ingrediënten (behalve de zware room) samen in een grote kom en zorg ervoor dat er een gladde en romige substantie ontstaat. Voeg er een klein beetje zware room bij en meng dit totdat je de dikte goed vindt. Dip tot slot de afgekoelde donuts in het glazuur en laat het glazuur stollen. Makkelijk he?
Bron: Lakyn + Judah
Liefs, Mariska