21 juni 2014 16:00 door: Mariska

Recept: cake donuts van pure chocola en bloedsinaasappel glazuur

Bedenk voor deze verrukkelijke donuts snel een excuus om ze te maken, want ik durf bijna te wedden dat je na het lezen van dit fashion food recept naar de supermarkt rent om de ingrediënten te kopen.

Oké, af en toe mag je jezelf best eens kietelen (verwennen dus). Of je jezelf nu beloont met een nieuwe kleding, luxe make-up of een heerlijke donut met chocola, dat maakt niet uit. Je hebt het soms gewoon nodig. Daar zijn we het allemaal mee eens. Vandaar dus ook dit goddelijke chocolade donut recept met bloedsinaasappel glazuur. Kan je de verleiding nog weerstaan?

Ingrediënten Donuts

  • 180 gr bloem
  • 60 gr pure cacaopoeder
  • 110 gr suiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1 tl zout
  • 250 ml karnemelk
  • 2 eieren
  • 2 tl vanille-extract
  • 3 el kokosolie (gesmolten en afgekoeld)

Ingrediënten glazuur

  • 2 el boter (gesmolten)
  • 2 el lichte glucosestroop
  • 330 gr poedersuiker
  • 125 ml bloedsinaasappelsap
  • Zware room

How to: donut

Verwarm de oven voor op 165 graden en spuit de donutpan in met een anti-aanbakspray. Voeg alle droge donut ingrediënten samen in een middelgrote kom. Pak een grote maatbeker en voeg hier de karnemelk, eieren en vanille aan toe. Voeg de inhoud van de kom en de maatbeker samen en giet hier de gesmolten kokosolie overheen. Roer het geheel goed door. Vul de donutpan met het deeg en bak deze 10 minuten. Laat ze meteen afkoelen op een rek.

How to: glazuur

Doe alle ingrediënten (behalve de zware room) samen in een grote kom en zorg ervoor dat er een gladde en romige substantie ontstaat. Voeg er een klein beetje zware room bij en meng dit totdat je de dikte goed vindt. Dip tot slot de afgekoelde donuts in het glazuur en laat het glazuur stollen. Makkelijk he?

Bron: Lakyn + Judah

Liefs, Mariska

Tags:
Laat een comment achter

Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.

Inloggen OF
Jummie! In Rotterdam kun je terecht voor een High Gin
Ben jij dol op een high tea met je vriendinnen of moeder, maar vind je die liters …»
Vergeet Nutella: er bestaat nu smeerbare Oreo spread
Echt vergeten kunnen we Nutella natuurlijk nooit. Want hallo, is er iets beters …»
Yes! Er komt alcohol op de markt waar je geen kater van krij…
Ben jij ook dol op een glas wijn, lekker koud biertje of een spannende cocktail? …»
Bizar of handig? Wasabi voor volle lippen
Je houdt ervan of je haat het echt: wasabi. Wij vinden het heerlijk bij onze sushi, …»
Waarom het zo fijn is om naast je lover wakker te worden
Mijn lievelingsdag is toch echt de zondag, omdat alles kan en mag. Je kunt er voor …»
Zo kun je buikvet verliezen zonder te sporten
Iedereen wil een strakke buik, toch? Niemand heeft zin om, zeker in de zomer, …»
10X dingen die zelfverzekerde mensen nooit doen
Op de basisschool of middelbare school was er altijd wel een klasgenootje die ontzettend …»
Nieuwste hype: Tatoeage in oksel
Ben jij inmiddels ook een beetje verslaafd geraakt aan tatoeages? Misschien is deze …»
Goed nieuws voor alle bierdrinkers onder ons: bier helpt je …
Tik jij tijdens een festival, of een avondje in de kroeg de nodige biertjes weg? …»
Yay or Nay: Jeans zonder kruis
Vond jij de jeans met doorzichtige knieën al bizar om te zien? Dan hebben we …»
Inspiratie nodig? Dit zijn de beste summer date ideeën
Heb jij geen idee wat je met je date/lover moet gaan doen in de zomer, maar wil …»
Tekenen dat jij in een quarterlife crisis zit
Wie heeft gezegd dat het leven altijd even makkelijk is? Soms gaat het heel erg …»

Cookies op Fashionlab.nl

Fashionlab.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies en verwante technieken voor de volgende doeleinden:

Voor bovenstaande functies is het plaatsen van cookies noodzakelijk. Ook kunnen er via embedded content eventueel cookies van derde partijen op uw computer geplaatst worden.

Lees meer op https://fashionlab.nl//privacy
top