Home / Lifestyle / Food /
Recept: brownies met frambozen, vegan én glutenvrij

Recept: brownies met frambozen, vegan én glutenvrij

Laurien - 08-04-2015
Recept: brownies met frambozen, vegan én glutenvrij

Brownies doen het altijd goed op een feestje, verjaardag of als traktatie op je werk, maar echt gezond zijn ze niet natuurlijk. Met het mooie weer in het vooruitzicht eten we daarom liever bikini-proof brownies en die maak je met dit recept voor vegan en glutenvrije brownies met frambozen.

Keer op keer verrassen De Groene Meisjes ons met de lekkerste recepten, die ook nog eens gezond zijn. Neem nou deze brownies met frambozen, dat klinkt goddelijk toch? Ze zijn glutenvrij én vegan, dus ideaal om toe te voegen aan je gezonde levensstijl.

Zet op je boodschappenlijstje: 60 gram pure chocolade, 250 ml plantaardige melk (bijvoorbeeld rijst-kokosmelk), een theelepel appelazijn, 140 gram kokossuiker, 4 eetlepels suikervrije appelmoes, een theelepel vanille extract of raw vanilla powder, 130 gram kastanje-, boekweit- of rijstemeel, 45 gram cacaopoeder, 3/4 theelepel baking soda, een halve theelepel wijnsteenzuur bakpoeder, 1/4 theelepel zout, 2 handjes frambozen en zet een brownievorm klaar.

Zo maak je de brownies met frambozen

Verwarm eerst je oven op 180 graden en smelt daarna de pure chocolade au bain marie. Laat het even afkoelen en mix ondertussen de plantaardige melk en het appelazijn door elkaar in een grote kom. Roer daarna de gesmolten chocolade, kokossuiker, appelmoes en het vanille extract door het melkmengsel. Pak er een andere kom bij en mix hierin het meel, de cacaopoeder, het baking soda, bakpoeder en zout. Voeg de helft van dit droge mengsel toe aan het melkmengsel en roer dit goed door elkaar met een houten lepel. Voeg daarna de rest van het droge mengsel toe en roer ook dit goed door. Schep ten slotte een handje frambozen voorzichtig door het browniemengsel en verdeel het beslag over een (met kokosolie) ingevette vorm. De overgebleven frambozen kun je nu over het beslag verdelen.

Bak de brownie zo'n 25 tot 30 minuten in het midden van de oven, laat 'm daarna even afkoelen en enjoy!

Bron en beeld: De Groene Meisjes

Liefs, Laurien

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Events
placeholder image
Tentoonstelling Dior in Kunstmuseum Den Haag
17-05-2024 | Vera | 91 views | 5 likes
Lifestyle / DIY
placeholder image
DIY: Zo maak je jouw eigen kaarsen
17-05-2024 | Vera | 117 views | 6 likes
Lifestyle / Reizen
placeholder image
Tips om goedkope vliegtickets voor de zomervakanti...
15-05-2024 | Vera | 134 views | 3 likes