Home / Lifestyle / Food /
Verrukkelijk recept voor Belgische wafels, bye bye goede voornemens!

Verrukkelijk recept voor Belgische wafels, bye bye goede voornemens!

Mariska - 11-01-2015
Verrukkelijk recept voor Belgische wafels, bye bye goede voornemens!

Daar gaat ons goede gedrag, ik weet het zeker. We hadden ons nog zo voorgenomen om af te vallen dit jaar en dan kom je dit soort recepten tegen. Not good, not good at all.

Ik had me nog zo goed voorgenomen om 2015 minder te snoepen. Helaas is dat idee bij het zien van dit Belgische wafels recept spontaan verleden tijd, want wees nou eerlijk, dit zoete recept kan toch niemand weerstaan? Helemaal in de winter is zo'n warme wafel en de geur ervan (kan je je de verrukkelijke geur alweer herinneren?) onweerstaanbaar. Dahaaag goede voornemens, welkom gesuikerde Belgische wafel!

Ingrediënten

  • 213 gr bloem
  • 70 gr maïzena
  • 1 tl zuiveringszout
  • 1/2 tl baking soda
  • 1/2 tl zout
  • 360 ml karnemelk
  • 120 ml melk
  • 6 tl plantaardige olie
  • 1/2 tl vanille-extract
  • 2 grote eieren, eigeel- en wit gescheiden
  • 3 tl geraffineerde suiker (zoals tafel- of kristalsuiker)
  • Klontje boter
  • Poedersuiker
  • Stroop

How to

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwarm ook het wafelijzer (onder andere te koop bij Bol.com).

2. Voeg vervolgens in een grote kom de bloem, maïzena, het zuiveringszout, de baking soda en het zout samen en roer dit goed lang door. Maak daarna een kuiltje in het midden en zet de kom apart.

3. Pak nu een andere grote kom en voeg de karnemelk, melk, olie, het vanille-extract en het eigeel toe.

4. Vervolgens pak je weer een andere kom om het eiwit in te doen. Roer dit op hoge snelheid met een staafmixer door en voeg de suiker toe. Meng dit tot een glanzende, gladde massa ontstaat.

5. Voeg daarna het karnemelk mengsel samen met het bloembeslag en roer dit goed door (het beslag hoort een beetje klonterig te zijn). Voeg daarna het eiwit mengsel toe en roer dit voorzichtig door met een spatel.

6. Maak de wafels zoals staat aangegeven in de handleiding. Zodra de Belgische wafels klaar zijn, doe je deze in de oven. Hierdoor krijgen ze van die heerlijke krokante randjes. Serveer met boter, poedersuiker en een beetje stroop. Als het goed is, komt je wafel er zo uit te zien. Yummie!


Variatietip: Serveer de wafels met slagroom, verse bessen en frambozen of aardbeiensiroop.

En lukt het bij jou om je aan je goede voornemens te houden? Of ben je na het zien van dit recept van gedachten veranderd? Laat het ons weten in een reactie en win een giftcard ter waarde van €25,- voor jouw fav' shop.

Bron: Cooking Classy

Liefs, Mariska

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Yes! Op déze datum staat seizoen 4 van Emily in Pa...
21-05-2024 | Vera | 166 views | 1 like
Lifestyle / Food
placeholder image
HEMA verkoopt proteïne repen van tompouce en stroo...
20-05-2024 | Vera | 142 views | 8 likes
Lifestyle / Events
placeholder image
Tentoonstelling Dior in Kunstmuseum Den Haag
17-05-2024 | Vera | 118 views | 5 likes