
Ben jij dol op bakken en ben je heel toevallig weer op zoek naar een nieuw recept? Ga dan voor iets gezonds! We hebben hier een lekker recept voor je klaarstaan voor een bananenbrood met pindakaas. Benieuwd hoe je dit precies maakt? Hieronder leggen we de stappen aan je uit.
Wat heb je nodig voor een bananenbrood met pindakaas?
- 300 gram bananen
- 100 gram boter
- 200 gram witte basterdsuiker
- 8 gram vanillesuiker
- 250 gram tarwebloem
- 2 eieren
- 125 gram pindakaas
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- 1 snufje zout
Hoe maak je het?
- Zet de oven op 180 graden en vet de cakevorm in.
- Zeef de bloem, bakpoeder, kaneel en het zout in een grote kom.
- Meng de boter, basterdsuiker en vanillesuiker. Mix dit allemaal even in een keukenmachine en voeg daarbij ook de twee eieren en de pindakaas.
- Schep deze mix door het bloemmengsel en zorg voor een glad geheel.
- Pel en prak daarna de bananen en schep dit door het beslag.
- Verdeel het beslag over de cakevorm en bak het in ongeveer een uur gaar.
- Laat de cake daarna een halfuurtje afkoelen en daarna? Eten maar!
Enjoy!
Beelden: Shutterstock
Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.
Inloggen OF