20 juli 2014 10:00 door: Mariska

Recept: After Eight chocolade koekjes

Heb je al gezien dat op dit chocolade koekje een stuk After Eight zit? Bij de gedachte alleen al loopt het water me weer in de mond. Een koekje dat er voortreffelijk uitziet en ook nog eens smelt op je tong, verdient een ereplaats tussen alle fashion foods.

Afgelopen weekend ben ik aan het bakken geslagen en ik heb gekozen voor chocolade koekjes met jawel: After Eight. Iedereen op onze redactie heeft een zwak voor chocolade en dan met name After Eight. Tijdens de lunch zei ik nog dat ik het nooit koop, omdat ik het hele doosje dan in één keer naar binnen werk. Maar de koekjes verdelen onder mijn collega's kan natuurlijk geen kwaad. De chocolate cookies zijn dan ook bij iedereen in de smaak gevallen, zoals je hieronder wel kan lezen.

Piti: "Yummm! After Eight met een chocolate cookie, een super combi!"
Liora: "Heel lekker! Je proeft de mint ook vet goed, alsof het in het deeg verwerkt is."
Tereza: "Mmmm delicious :) Although I'm not a big fan of mint, but in the cookie it was nice!"
Laurien: "Chocolade+koekjes+After Eight = te lekker! Een hemelse combinatie die je echt uit moet proberen. Ik geef me op als voorproever."
Casper: "Choco+mint is natuurlijk altijd goed!"
Tata: "I'm not that kind of a cookie lover, nor chocolate... but this cookie tastes so good, not too sweet... and it's soft... doesn't break my teeth. They taste a bit like brownies though."
Andrea: "Heerlijk zoet, maar door de mint van de After Eight wel met een aparte twist. Veel te lekker!"
Nicoleta: "Heel lekker koekje, vooral de mint smaak, echt lekker"

Ingrediënten (voor 40 koekjes)

  • 180 gr boter
  • 300 gr basterdsuiker
  • 2 el water
  • 300 gr pure chocolade (bijvoorbeeld repen of druppels)
  • 2 eieren
  • 325 gr bloem
  • 1 1/4 tl baking soda (ook wel zuiveringszout genoemd, te koop bij onder andere Drogisterij.net of een toko)
  • 1/2 tl zout
  • 20 stuks After Eight

How to

Voeg in een grote pan -op een laag vuurtje- de boter, basterdsuiker en water toe en laat de boter smelten. De volgende stap is het toevoegen van de chocoladerepen of druppels. Roer daarna goed door, totdat de repen bijna zijn gesmolten. Haal de pan nu van het vuur en blijf roeren, totdat de chocolade helemaal is gesmolten. Giet het mengsel over in een grote kom en laat het tien minuten afkoelen.

Mix vervolgens met een mixer op hoge snelheid de eieren één voor één bij het chocolode mengsel. Voeg daarna alle droge ingrediënten toe en blijf mixen. Laat het deeg een uur rusten. Verwarm de oven voor op 175 graden. Maak kleine balletjes van het deeg en leg deze ongeveer zes centimeter van elkaar af op een bakplaat die voorzien is van bakpapier. Bak de chocolade balletjes tien tot twaalf minuten. Je zal zien dat ze van balletjes omtoveren tot koekjes.

Haal ondertussen de After Eight uit de verpakking en verdeel deze in tweeën. Zodra de chocolade koekjes uit de oven komen, doe je een halve After Eight op ieder koekje. Je kan de chocolade met mint ook na vijf minuten verspreiden over het koekje met een onderkant van een lepel. Laat de koekjes op een rooster afkoelen.

En ga jij, net als wij, ook voor deze delicious cookies?

Liefs, Mariska

Tags:
Laat een comment achter

Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.

Inloggen OF
McDonald's verkoopt Sharebox met kipnuggets en kaassouffles!
Hou jij van McDonald's? Ben je er vaak te vinden, maar mis je snacks met kaas? …»
Koop sloffen die identiek zijn aan je kat of hond
Kan jij geen genoeg krijgen van je lieve hond of lieve poezenbeest en loop je het …»
Waarom je per direct zou moeten stoppen met conditioner
Niets voelt lekkerder dan het uitspoelen van de conditioner die je 5 minuten …»
Zo kom je van die irritante rode scheerbultjes af!
Heb je zojuist alles geschoren, zitten er ineens allemaal rode bultjes. What …»
HEMA verkoopt blondspray voor zomerse blonde lokken
In de zomer worden onze haren altijd een tintje lichter door het zonnebaden. Het …»
Wandel dit café binnen en je bent in een stripboek beland
Hoe gaaf is dit stipverhaal café. Alles in dit café is zo gemaakt …»
5 x Waterpret in de tuin met deze zomer musthaves
Als we de weerman mogen geloven wordt het morgen 28 graden en zondag zelfs 29 graden. …»
10 belangrijkste zomer musthaves voor in je handtas
Komend weekend stijgen de temperaturen. Eindelijk een beetje zomer in ons kikkerlandje. …»
Toblerone mousse: zo maak je het! 
Heb je binnenkort visite waarvoor je gaat koken? Dan hebben wij in ieder geval al …»
Maltesers brengt een witte chocoladetruffel uit voor Kerstmi…
Als je nog steeds rouwt om het verlies van witte chocolade Maltesers van een paar …»
Post Christmas workout: een sexy booty in 6 minuten
Work that ass! Het vreetfestijn is achter de rug en nu is het tijd om de …»
De 10 nieuwste IKEA items vind je hier
IKEA is onze favoriete winkel. Je komt na een bezoek aan deze winkel vaak met nieuwe …»
Volgende maand opent er een Instagram hotspot in Amsterdam!
Hier wil je heen! Een Instagramparadijs voor alle Instagrammers onder ons. Nog even …»
Het is bevestigd: Disney+ komt op 12 november naar Nederland…
Goed nieuws! Disney heeft officieel aangekondigd welke landen als eerste gebruik …»
De zomer komt er weer aan! 8 Tips voor een gezonde barbecue
Het is zomer en dat betekent dus zonnen, eten, drinken en genieten! Een lekkere …»
Over de top luxe: top 5 villa’s met privéstrand
Vakantie is er om de drukte van de stad of je werk even te ontvluchten. Om te doen …»
Kortingscode

Cookies op Fashionlab.nl

Fashionlab.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies en verwante technieken voor de volgende doeleinden:

Voor bovenstaande functies is het plaatsen van cookies noodzakelijk. Ook kunnen er via embedded content eventueel cookies van derde partijen op uw computer geplaatst worden.

Lees meer op https://fashionlab.nl//privacy
top