20 juli 2014 08:00 door: Mariska

Recept: After Eight chocolade koekjes

Heb je al gezien dat op dit chocolade koekje een stuk After Eight zit? Bij de gedachte alleen al loopt het water me weer in de mond. Een koekje dat er voortreffelijk uitziet en ook nog eens smelt op je tong, verdient een ereplaats tussen alle fashion foods.

Afgelopen weekend ben ik aan het bakken geslagen en ik heb gekozen voor chocolade koekjes met jawel: After Eight. Iedereen op onze redactie heeft een zwak voor chocolade en dan met name After Eight. Tijdens de lunch zei ik nog dat ik het nooit koop, omdat ik het hele doosje dan in één keer naar binnen werk. Maar de koekjes verdelen onder mijn collega's kan natuurlijk geen kwaad. De chocolate cookies zijn dan ook bij iedereen in de smaak gevallen, zoals je hieronder wel kan lezen.

Piti: "Yummm! After Eight met een chocolate cookie, een super combi!"
Liora: "Heel lekker! Je proeft de mint ook vet goed, alsof het in het deeg verwerkt is."
Tereza: "Mmmm delicious :) Although I'm not a big fan of mint, but in the cookie it was nice!"
Laurien: "Chocolade+koekjes+After Eight = te lekker! Een hemelse combinatie die je echt uit moet proberen. Ik geef me op als voorproever."
Casper: "Choco+mint is natuurlijk altijd goed!"
Tata: "I'm not that kind of a cookie lover, nor chocolate... but this cookie tastes so good, not too sweet... and it's soft... doesn't break my teeth. They taste a bit like brownies though."
Andrea: "Heerlijk zoet, maar door de mint van de After Eight wel met een aparte twist. Veel te lekker!"
Nicoleta: "Heel lekker koekje, vooral de mint smaak, echt lekker"

Ingrediënten (voor 40 koekjes)

  • 180 gr boter
  • 300 gr basterdsuiker
  • 2 el water
  • 300 gr pure chocolade (bijvoorbeeld repen of druppels)
  • 2 eieren
  • 325 gr bloem
  • 1 1/4 tl baking soda (ook wel zuiveringszout genoemd, te koop bij onder andere Drogisterij.net of een toko)
  • 1/2 tl zout
  • 20 stuks After Eight

How to

Voeg in een grote pan -op een laag vuurtje- de boter, basterdsuiker en water toe en laat de boter smelten. De volgende stap is het toevoegen van de chocoladerepen of druppels. Roer daarna goed door, totdat de repen bijna zijn gesmolten. Haal de pan nu van het vuur en blijf roeren, totdat de chocolade helemaal is gesmolten. Giet het mengsel over in een grote kom en laat het tien minuten afkoelen.

Mix vervolgens met een mixer op hoge snelheid de eieren één voor één bij het chocolode mengsel. Voeg daarna alle droge ingrediënten toe en blijf mixen. Laat het deeg een uur rusten. Verwarm de oven voor op 175 graden. Maak kleine balletjes van het deeg en leg deze ongeveer zes centimeter van elkaar af op een bakplaat die voorzien is van bakpapier. Bak de chocolade balletjes tien tot twaalf minuten. Je zal zien dat ze van balletjes omtoveren tot koekjes.

Haal ondertussen de After Eight uit de verpakking en verdeel deze in tweeën. Zodra de chocolade koekjes uit de oven komen, doe je een halve After Eight op ieder koekje. Je kan de chocolade met mint ook na vijf minuten verspreiden over het koekje met een onderkant van een lepel. Laat de koekjes op een rooster afkoelen.

En ga jij, net als wij, ook voor deze delicious cookies?

Liefs, Mariska


Tags:
Laat een comment achter

Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.

Inloggen OF
Waarom jouw sarcasme je siert 
Sarcastische humor is heerlijk om te hebben. Droge grappen maken en er een serieus …»
Hotspot: Chocolate Company
Chocoladeliefhebbers opgelet: Chocolate Company heeft een vestiging in …»
DIY: creatief met vakantiefoto's
De een vertrekt op dit moment naar het zonnige Spanje en de ander is alweer een …»
Dingen die je kan doen in de zomer als je blut bent
In de zomer zijn er zoveel leuke dingen om te doen. Lekker op strandvakantie gaan, …»
Gifgroene chocoladeletter voor jouw stoutste vriend
Dit jaar krijgen ook ‘stoute mensen’ een chocoladeletter. Namelijk deze …»
Make-up alert! Dit KitKat oogschaduw palet wil je hebben
Gaat er geen dag voorbij dat je niet naar make-up tutorials kijkt? Groeit jouw make-up …»
Goed nieuws voor melkchocolade liefhebbers!
Vandaag zijn we niet alleen ongelofelijk happy omdat het einde van de week weer in …»
6X lakleren rokjes die jij nu wil shoppen!
Dit seizoen gooien we de 80's en de 90's lekker door elkaar en we love it. …»
FASHIONLAB DEELT UIT: een vintage letterbord van Megagadgets
De feestmaand is begonnen en dat vieren we dit jaar ook weer met een hele toffe …»
Hooray! Dit is de winnaar van de giftcard van oktober
Heb je de afgelopen maand een comment achtergelaten onder een van onze artikelen? …»
Fashionlab backstage: Esther's outfit-stress voor evenemente…
Werken voor Fashionlab heeft allemaal te gekke voordelen. Naast dat je heel veel …»
Recept: deze witte sangria is perfect om te drinken op een w…
Ooooh, wat hadden we nu graag onder de Spaanse zon gezeten met een glas verrukkelijke …»
8 X Leuke cadeautjes voor kleine geluksmomentjes
Bij kleine geluksmomenten in het leven mag ook best even worden stilgestaan, vindt …»
Was je haar met champagne en het resultaat zal je verbazen
Een beetje raar klinkt het wel, niet? Je haar wassen met champagne... …»
14X mierzoete hapjes om je valentijn mee te verleiden
Nog maar zeven dagen wachten en dan is het Valentijnsdag. Je hebt dus nog maar …»
Zin in overheerlijke pizza op Ibiza? Check dan deze pizzeria…
Gek op pizza's, pasta's, tiramisu en alle andere lekkernijen uit de Italiaanse …»
Kortingscode

Cookies op Fashionlab.nl

Fashionlab.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies en verwante technieken voor de volgende doeleinden:

Voor bovenstaande functies is het plaatsen van cookies noodzakelijk. Ook kunnen er via embedded content eventueel cookies van derde partijen op uw computer geplaatst worden.

Lees meer op https://fashionlab.nl//privacy
top