20 juli 2014 08:00 door: Mariska

Recept: After Eight chocolade koekjes

Heb je al gezien dat op dit chocolade koekje een stuk After Eight zit? Bij de gedachte alleen al loopt het water me weer in de mond. Een koekje dat er voortreffelijk uitziet en ook nog eens smelt op je tong, verdient een ereplaats tussen alle fashion foods.

Afgelopen weekend ben ik aan het bakken geslagen en ik heb gekozen voor chocolade koekjes met jawel: After Eight. Iedereen op onze redactie heeft een zwak voor chocolade en dan met name After Eight. Tijdens de lunch zei ik nog dat ik het nooit koop, omdat ik het hele doosje dan in één keer naar binnen werk. Maar de koekjes verdelen onder mijn collega's kan natuurlijk geen kwaad. De chocolate cookies zijn dan ook bij iedereen in de smaak gevallen, zoals je hieronder wel kan lezen.

Piti: "Yummm! After Eight met een chocolate cookie, een super combi!"
Liora: "Heel lekker! Je proeft de mint ook vet goed, alsof het in het deeg verwerkt is."
Tereza: "Mmmm delicious :) Although I'm not a big fan of mint, but in the cookie it was nice!"
Laurien: "Chocolade+koekjes+After Eight = te lekker! Een hemelse combinatie die je echt uit moet proberen. Ik geef me op als voorproever."
Casper: "Choco+mint is natuurlijk altijd goed!"
Tata: "I'm not that kind of a cookie lover, nor chocolate... but this cookie tastes so good, not too sweet... and it's soft... doesn't break my teeth. They taste a bit like brownies though."
Andrea: "Heerlijk zoet, maar door de mint van de After Eight wel met een aparte twist. Veel te lekker!"
Nicoleta: "Heel lekker koekje, vooral de mint smaak, echt lekker"

Ingrediënten (voor 40 koekjes)

  • 180 gr boter
  • 300 gr basterdsuiker
  • 2 el water
  • 300 gr pure chocolade (bijvoorbeeld repen of druppels)
  • 2 eieren
  • 325 gr bloem
  • 1 1/4 tl baking soda (ook wel zuiveringszout genoemd, te koop bij onder andere Drogisterij.net of een toko)
  • 1/2 tl zout
  • 20 stuks After Eight

How to

Voeg in een grote pan -op een laag vuurtje- de boter, basterdsuiker en water toe en laat de boter smelten. De volgende stap is het toevoegen van de chocoladerepen of druppels. Roer daarna goed door, totdat de repen bijna zijn gesmolten. Haal de pan nu van het vuur en blijf roeren, totdat de chocolade helemaal is gesmolten. Giet het mengsel over in een grote kom en laat het tien minuten afkoelen.

Mix vervolgens met een mixer op hoge snelheid de eieren één voor één bij het chocolode mengsel. Voeg daarna alle droge ingrediënten toe en blijf mixen. Laat het deeg een uur rusten. Verwarm de oven voor op 175 graden. Maak kleine balletjes van het deeg en leg deze ongeveer zes centimeter van elkaar af op een bakplaat die voorzien is van bakpapier. Bak de chocolade balletjes tien tot twaalf minuten. Je zal zien dat ze van balletjes omtoveren tot koekjes.

Haal ondertussen de After Eight uit de verpakking en verdeel deze in tweeën. Zodra de chocolade koekjes uit de oven komen, doe je een halve After Eight op ieder koekje. Je kan de chocolade met mint ook na vijf minuten verspreiden over het koekje met een onderkant van een lepel. Laat de koekjes op een rooster afkoelen.

En ga jij, net als wij, ook voor deze delicious cookies?

Liefs, Mariska


Tags:
Laat een comment achter

Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.

Inloggen OF
Hemels: Spaghetti donuts
Ben je dol op spaghetti, maar ook op donuts? Dan hebben we hier een hartstikke leuk …»
Deze gin tonic cheesecake heb je nodig in je leven!
Het is weer zondag. Hoogste tijd om iets lekkers te maken! Ben je doorgaans dol …»
Workout bolle wangen: zo verdwijnen ze!
Heb jij bolle wangen en voel jij je daardoor net een hamstertje die voor …»
Het geheim om je plakbeha langer te kunnen gebruiken
Bij sommige kledingstukken MOET je gewoon wel een plakbeha dragen, maar na …»
Met deze app kun je écht zien of een andere haarkleur je go…
Ein-de-lijk! Met deze app kun je echt goed zien of een andere drastische …»
Bizar: Voor afgetrapte schoenen van Balenciaga betaal je €…
Normaalgesproken gooi je schoenen weg wanneer ze lelijk zijn, gescheurd en onder …»
Met deze tips en trucs wordt het stylen van je outfit een st…
Er zijn van die kleding tips en trucs die je maar net moet weten en daar is het …»
De ultieme hack om je off-shoulder top op zijn plek te houde…
Durf jij het nog niet aan om een off-shoulder top te dragen, omdat je zeker weet …»
Bizarre beautytrend: deze vrouwen laten sproeten op hun gezi…
Dat sproeten deze zomer een grote trend zijn, dat wisten we al. Er bestaan zelfs …»
Dit waarom je elke dag een mango zou moeten eten
Wist je dat mango's eeuwenlang als medicijn werden gebruikt? De zoete vrucht …»
HA! Er bestaat een speciale bikini voor wanneer je ongesteld…
Ongesteld zijn is extra rot wanneer het buiten lekker weer is. Zeker als je besties …»
Zo maak je een messy bun met volume als je dun haar hebt
Ben je niet gezegend met een grote bos dik haar? Geen zorgen, want ook jij kan …»
7X standjes die je moet proberen als je niet snel klaarkomt
Heb jij een vriend of een bedpartner en herken je bovenstaande titel wel? Don't …»
TOF: Tsjechië opent 's werelds langste voetgangersbrug
Heb je nog wat vakantie inspiratie nodig en hou je wel van een beetje avontuur? …»
7 gouden tips tegen vet haar
Last van haar dat snel vettig wordt? Wij geven je tips om te voorkomen dat je …»
10X 'nadelen' van tatoeages
Wanneer je een tatoeage wilt maar toch nog twijfelt is het belangrijk …»
Kortingscode

Cookies op Fashionlab.nl

Fashionlab.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies en verwante technieken voor de volgende doeleinden:

Voor bovenstaande functies is het plaatsen van cookies noodzakelijk. Ook kunnen er via embedded content eventueel cookies van derde partijen op uw computer geplaatst worden.

Lees meer op https://fashionlab.nl//privacy
top