Heb je al gezien dat op dit chocolade koekje een stuk After Eight zit? Bij de gedachte alleen al loopt het water me weer in de mond. Een koekje dat er voortreffelijk uitziet en ook nog eens smelt op je tong, verdient een ereplaats tussen alle fashion foods.
Afgelopen weekend ben ik aan het bakken geslagen en ik heb gekozen voor chocolade koekjes met jawel: After Eight. Iedereen op onze redactie heeft een zwak voor chocolade en dan met name After Eight. Tijdens de lunch zei ik nog dat ik het nooit koop, omdat ik het hele doosje dan in één keer naar binnen werk. Maar de koekjes verdelen onder mijn collega's kan natuurlijk geen kwaad. De chocolate cookies zijn dan ook bij iedereen in de smaak gevallen, zoals je hieronder wel kan lezen.
Piti: "Yummm! After Eight met een chocolate cookie, een super combi!"
Liora: "Heel lekker! Je proeft de mint ook vet goed, alsof het in het deeg verwerkt is."
Tereza: "Mmmm delicious :) Although I'm not a big fan of mint, but in the cookie it was nice!"
Laurien: "Chocolade+koekjes+After Eight = te lekker! Een hemelse combinatie die je echt uit moet proberen. Ik geef me op als voorproever."
Casper: "Choco+mint is natuurlijk altijd goed!"
Tata: "I'm not that kind of a cookie lover, nor chocolate... but this cookie tastes so good, not too sweet... and it's soft... doesn't break my teeth. They taste a bit like brownies though."
Andrea: "Heerlijk zoet, maar door de mint van de After Eight wel met een aparte twist. Veel te lekker!"
Nicoleta: "Heel lekker koekje, vooral de mint smaak, echt lekker"
Voeg in een grote pan -op een laag vuurtje- de boter, basterdsuiker en water toe en laat de boter smelten. De volgende stap is het toevoegen van de chocoladerepen of druppels. Roer daarna goed door, totdat de repen bijna zijn gesmolten. Haal de pan nu van het vuur en blijf roeren, totdat de chocolade helemaal is gesmolten. Giet het mengsel over in een grote kom en laat het tien minuten afkoelen.
Mix vervolgens met een mixer op hoge snelheid de eieren één voor één bij het chocolode mengsel. Voeg daarna alle droge ingrediënten toe en blijf mixen. Laat het deeg een uur rusten. Verwarm de oven voor op 175 graden. Maak kleine balletjes van het deeg en leg deze ongeveer zes centimeter van elkaar af op een bakplaat die voorzien is van bakpapier. Bak de chocolade balletjes tien tot twaalf minuten. Je zal zien dat ze van balletjes omtoveren tot koekjes.
Haal ondertussen de After Eight uit de verpakking en verdeel deze in tweeën. Zodra de chocolade koekjes uit de oven komen, doe je een halve After Eight op ieder koekje. Je kan de chocolade met mint ook na vijf minuten verspreiden over het koekje met een onderkant van een lepel. Laat de koekjes op een rooster afkoelen.
En ga jij, net als wij, ook voor deze delicious cookies?
Liefs, Mariska