Home / Lifestyle / Food /
Recept: aardbeienijs met chocolade

Recept: aardbeienijs met chocolade

Mariska - 29-06-2014
Recept: aardbeienijs met chocolade

Heb je al eens eerder zelf ijs gemaakt? Het is best simpel en neemt ook niet veel tijd in beslag. Wij krijgen al helemaal zin om tijdens (of voor) een warme zomerdag een aardbeienijsje te maken.

Wij op de redactie zijn gek op ijs en dan met name schepijs is iets wat ik vaak hoor terugkomen. Ik heb vaker verteld dat er hier een paar chocolade-freaks op kantoor zitten. Vandaar dat de fashion food van deze week in het teken van ijs plus een beetje chocolade staat. Het is een heerlijk ijsje dat binnen een mum van tijd op je buitentafel staat. Nomnomnom!

Ingrediënten

  • 350 gr volvette room
  • 45 gr halfvolle room
  • 1 1/2 bakje verse aardbeien
  • 250 gr suiker
  • 1 pure chocoladereep

How to

Pureer de verse aardbeien in een blender en stop deze 30 minuten in de vriezer. Haal de aardbeienpuree uit de vriezer en doe deze weer terug in de blender. Voeg nu de volvette room, de halfvolle room en de suiker toe aan de blender. Voeg het mengsel toe aan de ijsmachine en volg de instructies van het apparaat.

Terwijl het ijs staat te draaien smelt je de chocolade in de magnetron (1 1/2 tot 2 minuten op 500 watt). Roer het daarna tot een gladde massa. Zet het aan de kant en laat het afkoelen. Zorg ervoor dat niet opnieuw hard wordt. Als het ijs bijna klaar is, voeg je de chocolade toe en laat je dit nog een paar minuten meedraaien. Zet het ijs in de vriezer en laat het hard worden.

Het verbluffende eindresultaat: je zelfgemaakte aardbeienijs met chocolade.

Bron: Seasons & Suppers

Liefs, Mariska

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Beauty / Health
placeholder image
5 x leuke sporten om in de zomer te doen
26-07-2024 | Vera | 33 views | 0 likes
Lifestyle / Trends
placeholder image
Budget topper: minimalistische serviesset van Acti...
24-07-2024 | Vera | 133 views | 0 likes
Lifestyle / Food