29 juni 2014 11:00 door: Mariska

Recept: aardbeienijs met chocolade

Heb je al eens eerder zelf ijs gemaakt? Het is best simpel en neemt ook niet veel tijd in beslag. Wij krijgen al helemaal zin om tijdens (of voor) een warme zomerdag een aardbeienijsje te maken.

Wij op de redactie zijn gek op ijs en dan met name schepijs is iets wat ik vaak hoor terugkomen. Ik heb vaker verteld dat er hier een paar chocolade-freaks op kantoor zitten. Vandaar dat de fashion food van deze week in het teken van ijs plus een beetje chocolade staat. Het is een heerlijk ijsje dat binnen een mum van tijd op je buitentafel staat. Nomnomnom!

Ingrediënten

  • 350 gr volvette room
  • 45 gr halfvolle room
  • 1 1/2 bakje verse aardbeien
  • 250 gr suiker
  • 1 pure chocoladereep

How to

Pureer de verse aardbeien in een blender en stop deze 30 minuten in de vriezer. Haal de aardbeienpuree uit de vriezer en doe deze weer terug in de blender. Voeg nu de volvette room, de halfvolle room en de suiker toe aan de blender. Voeg het mengsel toe aan de ijsmachine en volg de instructies van het apparaat.

Terwijl het ijs staat te draaien smelt je de chocolade in de magnetron (1 1/2 tot 2 minuten op 500 watt). Roer het daarna tot een gladde massa. Zet het aan de kant en laat het afkoelen. Zorg ervoor dat niet opnieuw hard wordt. Als het ijs bijna klaar is, voeg je de chocolade toe en laat je dit nog een paar minuten meedraaien. Zet het ijs in de vriezer en laat het hard worden.

Het verbluffende eindresultaat: je zelfgemaakte aardbeienijs met chocolade.

Bron: Seasons & Suppers

Liefs, Mariska

Tags:
Laat een comment achter

Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.

Inloggen OF
Vet: Adidas lanceert pizzaschoen
Even wachten… Nog even wachten… Pizza! Kun jij ook geen dag zonder …»
Dit is te leuk: Glittergin van Hendrick’s
Oh boy… Het is weer maandag en dat is te voelen aan je hoofd. Je hebt ook …»
In deze steden kun je deze zomer een openlucht bioscoop vind…
Naar de bioscoop gaan is altijd fun! Lekker film kijken terwijl je een bak met popcorn …»
Op wereldreis? Deze cruise gaat in 4 maanden langs 32 landen…
Wil jij heel graag heel veel landen zien op de wereld, maar heb jij echt geen tijd …»
Waarom je pas verliefd wordt op hem als hij geen interesse m…
Was er een jongen helemaal dol op jou, maar zag jij hem nog niet staan? En dan de …»
Cute: inspiratie voor de leukste enkel en voet tatoeages
Wil jij heel graag een tatoeage, maar durf jij niet een grote te nemen? Of wil jij …»
Say what? Van ruiken aan eten kun je al aankomen!
Eten is leven, dat is één ding wat duidelijk is. Het liefst eten we …»
Hotspots: de leukste plekjes in Gent
Ga jij binnenkort naar Gent, maar ken je deze stad nog helemaal niet? Dan helpen …»
Waarom je altijd zal eindigen met een good guy
Vrouwen vallen vaak voor de bad guy, maar eindigen altijd met een good guy. …»
Bijzonder recept: pizza cocktail
Houd je van pizza? Houd je van cocktails? Dan hebben wij de perfecte combinatie …»
Tekenen dat je te oud bent om uit te gaan
Vroeger stond jij toen het buiten licht was nog in de kroeg te dansen en te sjansen …»
Summer workout: sporten op het water
Sporten óp het water? Ja we hebben het niet over baantjes trekken in het …»

Cookies op Fashionlab.nl

Fashionlab.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies en verwante technieken voor de volgende doeleinden:

Voor bovenstaande functies is het plaatsen van cookies noodzakelijk. Ook kunnen er via embedded content eventueel cookies van derde partijen op uw computer geplaatst worden.

Lees meer op https://fashionlab.nl//privacy
top