Maandag is altijd een heftige dag. De overgang van een vrij weekend naar een dag vol met werk of studie, is gewoon soms wat moeilijk. Sluit daarom deze dag positief af. En hoe kun je dat nu beter dan dan met een lekkere maaltijd? Check hieronder het lekkere recept van pasta aglio e olio.
Maandag is altijd een heftige dag. De overgang van een vrij weekend naar een dag vol met werk of studie, is gewoon soms wat moeilijk. Sluit daarom deze dag positief af. En hoe kun je dat nu beter dan dan met een lekkere maaltijd? Check hieronder het lekkere recept van Pasta Aglio e Olio.
Wat heb je nodig?
- 250 gram pasta (bijvoorbeeld spaghetti)
- 4-5 teentjes knoflook
- 1/2 kopje olijfolie
- 1/2 theelepel rode pepervlokken
- Zout naar smaak
- Verse peterselie
- Verse geraspte Parmezaanse kaas
Hoe maak je het?
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in een grote pan. Giet de pasta af en bewaar een kopje van het kookwater.
- Verhit de olijfolie in een diepe koekenpan op laag vuur. Voeg gesneden knoflook en rode pepervlokken toe. Deze pepervlokken zorgen voor extra pit. Bak de knoflook langzaam in de olie tot het zacht en licht goudbruin is geworden. Dit duurt meestal ongeveer 4-5 minuten, maar laat de knoflook niet verbranden.
- Voeg een snufje zout toe aan de knoflookolie.
- Voeg de gekookte pasta toe aan de pan met knoflookolie en roer goed om de pasta volledig te bedekken met de smaakvolle olie. Voeg indien nodig een beetje van het bewaarde pastakookwater toe om de saus te verdunnen.
- Garneer de pasta met verse gehakte peterselie en eventueel verse geraspte Parmezaanse kaas. En daarna? Smullen maar!
Beeld: Shutterstock
Liefs, Vera