Home / Lifestyle / Food /
OH-EM-GEE: een hemels recept voor Kinder Bueno cheesecake

OH-EM-GEE: een hemels recept voor Kinder Bueno cheesecake

Liora - 10-03-2015
OH-EM-GEE: een hemels recept voor Kinder Bueno cheesecake

OH. MY. GOD. Dat is het eerste wat in ons omging toen we alleen al het plaatjezagen van deze prachtige uit de hemel geschonken taart. Deze overheerlijke caloriebom is een, jawel, Kinder Bueno cheesecake en wij laten je zien hoe je deze overheerlijke taart zelf kunt maken. Check snel het recept en ga zelf aan de slag! 

Ja, knijp jezelf maar even, want dit is een van de mooiste en lekkerste cheesecakes ter wereld en wij gaan je laten zien hoe je deze prachtige Kinder Bueno cheesecake zelf kunt maken. Volg het recept voor de Kinder Bueno cheesecake hieronder. Wees gewaarschuwd: deze cheesecake is de duivel voor de healthy/fit girls onder ons, maar het is het zoooo waard! 

Benodigdheden voor één Kinder Bueno cheesecake

- 8 pakjes Kinder Bueno
- 700 gram MonChou
- 150 gram Witte basterdsuiker
- 80 gram Roomboter ongezouten
- 5 eieren
- 2 el Zelfrijzend bakmeel
- 200 gram Chocolate chip cookies
- 1 reep Pure chocolade
- 125 gram Crème Fraîche
- Springvorm met doorsnee van 24 cm
- Mixer

Recept Kinder Bueno cheesecake

Stap 1. Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden. Laat de boter buiten de koelkast liggen zodat  zacht wordt. Verbreek de chocolate chip cookies en kneed dit met de boter. Leg bakpapier op de bodem van je springvorm en verspreid het koekjesmengsel over de bodem.

Stap 2. Bak de bodem een kwartier in de oven en laat de bodem daarna afkoelen buiten de oven. Verhoog alvast de oventemperatuur naar 200 graden.

Stap 3. Terwijl de bodem bakt in de oven kun je beginnen aan de cheesecake. Meng de MonChou in een grote kom en mix het tot een glad mengsel. Breek vijf pakjes Kinder Bueno (10 repen dus) in een aparte kom en zet een minuut in de magnetron zodat het smelt. Voeg suiker en de zelfrijzende bakmeel toe aan het MonChou-mengsel en doe ook de gesmolten Kinder Bueno's er bij. Meng het geheel goed door elkaar met een mixer. 

Stap 4. Voeg vervolgens twee eidooiers en drie eieren toe aan het mengsel en mix tot je een glad geheel hebt. Roer de crème fraîche door het cheesecake mengsel en giet het geheel in een springvorm. Bak de cheesecake een kwartier in de oven op 200 graden. 

Stap 5. Verlaag de temperatuur naar 100 graden wanneer je de cheesecake eruit haalt. Haal de springvorm van de taart voorzichtig los met een mes en zet de cheesecake weer terug in de oven om 'm nog een uur te bakken. Klaar? Laat de cheesecake dan nog even afkoelen in de oven met het deurtje open. 

Stap 6. Haal de cheesecake uit de oven en laat de taart afkoelen op het aanrecht om op kamertemperatuur te komen. Tijd voor het leukste gedeelte: de decoratie! Smelt de helft van de chocoladereep en versier de taart met de gesmolten chocola zoals je zelf wilt. Breek de Kinder Bueno repen die je nog over hebt in stukjes en verdeel deze over de taart. Strooi eventueel nog wat chocoladesprinkles over de taart om het complete plaatje zoals hieronder te krijgen. 

AANVALLEN!

Beeld: Shutterstock.com
Bron: Anouk Kantelberg via Culy.nl

Liefs, Liora

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Love & Life
Lifestyle / Reizen
Lifestyle / Food
placeholder image
Vegan lemon bars: verfrissend en gezond
15-06-2024 | Vera | 108 views | 1 like