Deze no bake pepernoten zijn de perfecte traktatie voor Sinterklaasavond! Ze zijn snel en makkelijk te maken, zonder dat je een oven nodig hebt. Kijk je mee naar dit lekkere recept?
Doe de pepernoten in een kom en verkruimel ze met een vijzel, deegroller of keukenmachine tot ze een fijn kruim vormen. Ze hoeven niet helemaal poederachtig te zijn, wat grotere stukjes geeft extra bite.
Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Doe de stukjes chocolade in een hittebestendige kom en zet deze boven een pan met heet water (zorg dat het water niet de kom raakt). Roer regelmatig tot de chocolade helemaal gesmolten is. Voeg de boter en honing toe en blijf roeren totdat alles goed gemengd is.
Voeg de speculaaskruiden en een snufje zout toe aan het gesmolten chocolade-botermengsel. Dit zorgt voor die heerlijke Sinterklaassmaak!
Giet het gesmolten chocolade-mengsel over de verkruimelde pepernoten. Meng alles goed door elkaar zodat de kruimels helemaal bedekt zijn met chocolade.
Bekleed een bakplaat of een schaal met bakpapier. Schep met een lepel kleine hoopjes van het mengsel op het bakpapier en druk ze een beetje plat. Als je liever een vorm wilt, kun je de massa in een rechthoekige schaal drukken en na het afkoelen in blokjes snijden.
Zet de schaal of bakplaat in de koelkast en laat de pepernoten minstens 1-2 uur opstijven. Ze zullen hard worden en een heerlijke textuur krijgen.
Na het opstijven kun je de pepernoten lekker opeten, of ze in een mooie doos stoppen en cadeau doen voor Sinterklaas! Ze blijven goed voor ongeveer een week in een luchtdichte verpakking.
Liefs, Vera
Beeld: Shutterstock