Home / Lifestyle / Food /
No bake cheesecake met frambozen: hét perfecte toetje zonder oven

No bake cheesecake met frambozen: hét perfecte toetje zonder oven

Vera - 23-02-2025
No bake cheesecake met frambozen: hét perfecte toetje zonder oven

Heb je zin in een heerlijk dessert, maar geen zin om lang in de keuken te staan of de oven voor te verwarmen? Dan is deze no-bake cheesecake met frambozen jouw redder in nood! Hij is romig, fris, makkelijk te maken en ziet er ook nog eens prachtig uit. Ideaal voor een etentje met vrienden, een feestdag, of gewoon als verwenmomentje voor jezelf. En het mooiste? Je hebt er geen oven voor nodig!

Waarom je deze cheesecake wilt maken

  • Geen oven nodig: Ideaal als je snel iets lekkers wilt maken.
  • Fris en fruitig: De frambozen zorgen voor een heerlijke frisse twist.
  • Perfect voor elke gelegenheid: Of het nu een feestje is of gewoon omdat je er zin in hebt.
  • Makkelijk en foolproof: Zelfs als je geen keukenprins(es) bent, lukt dit recept altijd!

Wat heb je nodig om deze cheesecake te maken?

Bodem:

  • 200 g koekjes (bijvoorbeeld bastogne, digestive of speculaas)
  • 100 g ongezouten roomboter, gesmolten

Cheesecakevulling:

  • 400 g roomkaas (zoals Philadelphia)
  • 250 ml slagroom
  • 100 g poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 4 blaadjes gelatine of 8 g gelatinepoeder (voor een stevige taart)

Frambozentopping:

  • 250 g verse of diepvries frambozen
  • 2 el suiker (optioneel, afhankelijk van hoe zoet je het wilt)
  • 1 el citroensap
  • 1 blaadje gelatine (optioneel, voor een stevige topping)

Hoe maak je deze cheesecake met frambozen?

1. De bodem

  • Verkruimel de koekjes fijn in een keukenmachine of stop ze in een zak en sla erop met een deegroller.
  • Meng de koekkruimels met de gesmolten boter tot een zandachtig mengsel.
  • Druk het mengsel stevig op de bodem van een springvorm (± 20 cm) met de achterkant van een lepel.
  • Zet de bodem in de koelkast om op te stijven terwijl je de vulling maakt.

2. De romige vulling

  • Week de gelatineblaadjes in koud water (volg de instructies op de verpakking).
  • Klop de slagroom lobbig (maar niet te stijf).
  • Meng in een andere kom de roomkaas, poedersuiker en vanille-extract tot een glad mengsel.
  • Smelt de uitgeknepen gelatine in een klein beetje warm water en meng dit door het roomkaasmengsel.
  • Spatel voorzichtig de opgeklopte slagroom erdoor.
  • Giet het mengsel over de koekjesbodem en strijk glad.
  • Zet de taart minstens 4 uur (of liever een hele nacht) in de koelkast om op te stijven.

3. Frambozentopping

  • Verwarm de frambozen met de suiker en het citroensap in een pannetje. Laat zachtjes pruttelen tot het een saus wordt.
  • Wil je een gladde saus? Zeef de pitjes eruit. Houd je juist van structuur? Laat ze erin!
  • Gebruik je gelatine? Los het blaadje op in de warme saus.
  • Laat de saus afkoelen en giet het over de opgesteven cheesecake.
  • Garneer eventueel met wat extra verse frambozen en muntblaadjes.

Tips & variaties:

Geen frambozenfan? Vervang ze door aardbeien, bosbessen of mango.

Chocoladecraving? Voeg wat cacaopoeder toe aan de bodem of rasp pure chocolade over de bovenkant.

Vegan maken? Gebruik plantaardige roomkaas, kokosroom en vegan boter.


Liefs, Vera

Beeld: Shutterstock

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Nieuwe Netflix-docu onthult de schokkende waarheid...
21-02-2025 | Vera | 62 views | 0 likes
Beauty / Nieuws
placeholder image
Ontdek de nieuwste lijn van Rituals: The Dream Col...
19-02-2025 | Vera | 1221 views | 1 like
Lifestyle / Food
placeholder image
Gezonde chocomousse met Avocado
15-02-2025 | Vera | 97 views | 1 like