Ook al is de zomer en het echte zomerweer alweer voorbij, probeer die zomer toch nog even vast te houden in de vorm van een lekker drankje. Wat dacht je van een lekkere limoncello slushie? Dit is altijd lekker, ongeacht het weer.
Limoncello slushie maken
Limoncello is altijd lekker, maar het is ook eens leuk om jouw favoriete drankje te combineren met wat anders. Bijvoorbeeld met wat geschaafd ijs en citroensap! Hieronder staat het recept voor een limoncello slushie voor je klaar.
Wat heb je nodig voor een Limoncello slushie?
- 120 ml limoncello
- 240 ml citroensap (versgeperst)
- 60 ml water
- 50 g suiker
- 2 kopjes geschaafd ijs (ongeveer 300 g)
- 1 citroen, in schijfjes gesneden, voor garnering
- Verse muntblaadjes, voor garnering (optioneel)
Hoe maak je een Limoncello slushie?
- Begin met het maken van een suikersiroop. Verhit het water en de suiker in een kleine pan op middelhoog vuur totdat de suiker volledig is opgelost. Laat het mengsel iets afkoelen.
- In een grote mengkom of een blender, combineer de limoncello, versgeperst citroensap en de afgekoelde suikersiroop. Meng goed door elkaar.
- Voeg de geschaafde ijs aan het mengsel toe. Meng in de blender tot je een fijne, slushie-achtige textuur krijgt. Dit duurt meestal 30-60 seconden, afhankelijk van je blender.
- Giet de limoncello slushie in glazen en garneer met een schijfje citroen en eventueel wat verse muntblaadjes.
- Serveer onmiddellijk en geniet van je verfrissende limoncello slushie!
Liefs, Vera