Nu we nog wel even in lockdown zitten is het natuurlijk dé kans om je keukenskills te testen. Bakken en braden maar! Wij hebben vandaag een heerlijk recept voor jullie klaarstaan, namelijk Licor 43 bonbons. Deze bonbons zijn perfect voor de liefhebbers van Licor 43 en chocola. Kijk je mee naar dit recept?
x 350 gram chocola
x 40 ml Licor 43
x 35 gram slagroom
x 35 gram roomboter
x 3 el suiker
x 3 el cacaopoeder
1. Bekleed als eerst een ovenschaal met bakpapier en breng daarna de slagroom aan de kook met het suiker. Laat het vervolgens wat afkoelen.
2. Smelt daarna 250 gram chocola au bain-marie. Zorg dat het niet gaat koken! Doe daar vervolgens de slagroom bij.
3. Roer daarna de roomboter door het chocolade en slagroommengsel en doe er ook het shotje Licor 43 bij.
4. Mix het rustig door elkaar en giet het vervolgens in de ovenschaal.
5. Laat het mengsel een dag lang in de koelkast opstijven.
6. Daarna is het tijd om het af te maken! Snijd het mengsel in blokjes van ongeveer 2 centimeter en rol hier voorzichtig balletjes van.
7. Wanneer je alle balletjes hebt gerold is het tijd om de overige 100 gram chocolade te verwarmen.
8. Dompel daarna de balletjes stuk voor stuk in de gesmolten chocola en rol ze als laatste door wat cacaopoeder.
9. Laat ze als laatste hard worden en daarna? Eten maar!
Have fun en enjoy!
Beeld: Shutterstock
Liefs, Vera