Home / Lifestyle / Food /
Lekker makkelijk sushirecept met gerookte zalm en avocado

Lekker makkelijk sushirecept met gerookte zalm en avocado

Mariska - 10-09-2015
Lekker makkelijk sushirecept met gerookte zalm en avocado

Aangezien sushi in all-you-can-eat restaurants niet al te best uit de test van de Consumentenbond is gekomen, is het een stuk verstandiger om zelf je sushi in elkaar te zetten. We hebben een makkelijk sushirecept gevonden dat je als beginner goed kan maken.

Als er iets is waar wij never nooit genoeg van krijgen dan is het sushi wel. Je kan mij (en ik denk ook dat dit voor mijn collega's geldt) er echt voor wakker maken. Maar door al het gedoe met de Consumentenbond test waaruit blijkt dat er bij veel all-you-can-eat sushirestaurants poepbacteriën in het eten voorkomen, zijn we toch een beetje geschrokken. Daarom ook dit sushirecept dat je lekker in je eigen keuken klaarmaakt. Dan weet je tenminste zeker dat jouw sushi vers is.

Ingrediënten

  • 300 gr sushi rijst (onder andere te koop bij Albert Heijn)
  • 2 tl rijstazijn
  • 1 tl basterdsuiker
  • 1 grote avocado
  • Sap van 1/2 citroen
  • 4 norivellen (zeewiervellen)
  • 4 grote plakken gerookte zalm
  • 1 bosje bieslook
  • Zoete sojasaus (bijvoorbeeld die van Kikkoman)

How to

1. Doe de rijst in een kleine pan met 600 ml water. Breng dit aan de kook voor ongeveer 10 minuten, totdat het water volledig is geabsorbeerd. Roer het goed door met de rijstazijn en suiker. Dek het af en laat het afkoelen.

2. Snij de avocado in plakjes en doe dit in een kom. Giet vervolgens het citroensap eroverheen, zodat alle plakken voorzien zijn.

3. Verdeel de rijst daarna over de norivellen, laat 1 centimeter aan de boven- en onderkant vrij. Leg de zalm over de rijst heen, gevolgd door de bieslook en leg de avocadoplakjes in het midden.

4. Vouw de onderste rand van het zeewier over de vulling, rol het vervolgens stevig vast (je wil niet dat je sushi uitelkaar valt). Maak de bovenste rand vochtig met een beetje water, waardoor het goed vastplakt. Herhaal deze stap viermaal. Rol de sushirollen daarna in plastic folie en koel deze totdat je ze gaat aanvallen.

5. Gebruik een kartelmes en snijd elke rol in acht sushi's. Dip je maki sushi in de sojasaus en geniet van je zelfgemaakte creatie!

Bron: Food over Sex

Liefs, Mariska

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Nieuw onderzoek: dochters van zeurende moeders heb...
05-10-2024 | Vera | 88 views | 0 likes
Trends / Interieur
placeholder image
DIY: zo maak je in maar 5 stappen een mooie herfst...
11-10-2024 | Vera | 62 views | 0 likes
Lifestyle / Love & Life
placeholder image
5x avontuurlijke activiteiten in de herfst binnen...
07-10-2024 | Vera | 78 views | 0 likes