Als je op zoek bent naar een verfrissend en tropisch dessert dat zowel lekker als gemakkelijk te maken is, dan is deze kokosmousse met ananas precies wat je nodig hebt. Kijk je mee naar het lekkere recept?
Kokosmousse met ananas maken
Het lijkt misschien moeilijk, maar kokosmousse met ananas maken is niet écht moeilijk. Hieronder staan de stappen voor je klaar.
Wat heb je nodig?
Voor de kokosmousse
- 400 ml kokosmelk (uit blik, goed geroerd)
- 200 ml slagroom
- 100 g suiker
- 2 el kokosrasp
- 3 gelatineblaadjes
Voor de ananascompote
- 300 g verse ananas (in blokjes gesneden)
- 50 g suiker
- 1 el citroensap
Voor de garnering
- Verse muntblaadjes
- Extra kokosrasp
- Optioneel: geroosterde kokosvlokken
Hoe maak je deze KOKOSMOUSSE MET ANANAS?
- Week de gelatineblaadjes in een kom met koud water gedurende 5-10 minuten totdat ze zacht zijn.
- Verwarm 100 ml kokosmelk in een pannetje op laag vuur. Knijp de geweekte gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan de warme kokosmelk. Roer goed door totdat de gelatine volledig is opgelost. Haal van het vuur en laat een beetje afkoelen.
- Klop ondertussen de slagroom met de suiker in een grote kom totdat deze stijve pieken vormt.
- Voeg de resterende kokosmelk en de kokosrasp toe aan de afgekoelde kokosmelk met gelatine. Meng goed door.
- Vouw voorzichtig het kokosmelkmengsel door de geklopte slagroom totdat alles goed gemengd is.
- Verdeel de mousse over glazen of schaaltjes en zet ze minstens 3 uur in de koelkast om op te stijven.
- Daarna is het tijd om de ananascompote te maken. Doe de ananasblokjes, suiker en citroensap in een pannetje. Laat dit op middelhoog vuur koken totdat de ananas zacht is en de suiker is opgelost. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Laat de compote afkoelen tot kamertemperatuur.
- Verdeel de ananascompote over de opgestijve kokosmousse. Garneer met verse muntblaadjes, extra kokosrasp en eventueel geroosterde kokosvlokken voor een extra crunch.
Liefs, Vera