Dit recept is er zo een die je niet snel meer uit je hoofd krijgt. We hebben het over een Oreo Tiramisu waarvan we zeker weten dat je dit overheerlijk zal vinden, als je tenminste gek bent op tiramisu. Maar wie is dat nou niet?
We hebben inmiddels al heel wat recepten met jullie gedeeld waarin Oreo's terugkomen, maar het is ook zo lekker en je kan er zoveel kanten mee uit. Dit is dan ook de reden dat we dit Oreo recept ook weer graag met je delen, namelijk dit lekker recept voor een Oreo tiramisu. Klinkt het niet hemels? Als dit niet het ideale kersttoetje is dan weten we het ook niet meer. Check hieronder dit makkelijke recept!
INGREDIËNTEN
- 1 pak Oreo’s
- 250 gr Mascarpone
- 250 ml slagroom
- 50 gr poedersuiker
- 1 vanillestokje
- 150 ml halfvolle melk
- 2 el cacaopoeder
HOW TO
- Voeg ongeveer de helft van de poedersuiker toe aan de slagroom en klop het mengsel stijf. Snijd het vanillestokje open en haal het merg eruit. Voeg het merg samen met de rest van de poedersuiker en mascarpone toe in een andere kom. Klop door totdat er een romige substantie ontstaat. Roer met een spatel vervolgens de slagroommengsel door het mengsel van mascarpone en zet het apart.
- Doe de melk in een steelpan en verhit deze onder laag vuur. Voeg de cacaopoeder toe, zodat er chocolademelk ontstaat. Dip de Oreo's in de melk en verspreid deze op de taartbodem. Daarna voeg je een laag van het mascarponemengsel toe en daarbovenop komt weer een laag ondergedipte Oreo's. Zorg dat je een paar Oreo's overhoudt, zodat je die later nog kan gebruiken. Tot slot voeg je nog een laag mascarponemengsel toe en strijk je dat glad. Zet de tiramisu een paar uur afgedekt in de koelkast, zodat deze opstijft.
- Verkruimel de overige Oreo's en verdeel deze over de Oreo tiramisu. En daarna? Smullen maar!
Beeld: Shutterstock
Liefs, Vera