Dit is hét dessert voor na het kerstdiner: een brownie met daarop botercrème en een aardbei in de vorm van een kerstmutsje. Hoe schattig!
Bij kerst hoort lekker eten en onder lekker eten verstaan wij chocolade; brownies welteverstaan. Kan je je het recept van de slutty brownies nog herinneren? Nomnomnom. Deze week staat er dus weer zo'n yummy fashion food op de planning: brownies met kerstmutsen. Dankzij dit recept maak je zo'n 12 tot 16 mini kerstmannetjes en kan je dus je buik flink vol eten. Ho, ho, ho!
Maak allereerst kleine rondjes van de brownies. Doe dit bijvoorbeeld met een speciale vorm. Pak vervolgens een staafmixer en een kom en klop de boter en mascarpone ongeveer twee minuten goed door totdat een romige substantie ontstaat. Voeg daarna het vanille extract en zout toe. Vervolgens voeg je de suiker in delen toe en blijf je dit doorroeren zodat een gladde massa ontstaat. Om het geheel dikker of zoeter te maken, kan je nog meer suiker toevoegen.
Zet de brownies in elkaar door een laagje botercrème op de brownie te doen. Snij de aardbeien doormidden en leg ze met de platte kant bovenop de crème. Duw ze op hun plek. Doe er tot slot nog een dotje botercrème op, zodat de kerstmutsen ook een bolletje aan het uiteinde hebben. Zijn ze niet cute en heel makkelijk te maken?
Bron: Daisy's World
Liefs, Mariska